Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi erősíti az önbizalmat?

Mi erősíti az önbizalmat?

Figyelt kérdés
Mondjuk a tiéteket.
szept. 13. 07:01
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Sikerélmény.
szept. 13. 07:57
 2/8 anonim ***** válasza:
50%
Sok szex.
szept. 13. 07:59
 3/8 A kérdező kommentje:
Konkrétabb példákat akarok, kinek milyen sikere volt, ami erősítette az önbizalmát? Mit tett aztán a megnövekedett önbizalmával?
szept. 13. 08:01
 4/8 anonim ***** válasza:
84%

Szerintem is a sikerélmény.

Milyen sikereim vannak? Szakmai sikereim, a főnököm és a munkatársaim elismernek. A családom is szeret.

Mit tettem az önbizalmammal? Belekezdtem olyan dolgokba, amikbe korábban nem mertem, mert úgy éreztem, hogy kevés vagyok hozzá.

szept. 13. 08:03
 5/8 A kérdező kommentje:

Nem elég konkrét. Az a konkrét, hogy: nem vagyok nagyon ügyes autóvezető, legalábbis ezt gondoltam magamról. Ennek ellenére x hónapja jogosítványt szereztem, és a múlt héten egyedül vezettem Hencidától Boncidáig.

Vagy: sikeresen helytálltam egy olyan állásinterjún, ahová be szerettem volna kerülni. Tök sok mindennek meg kell felelni, objektív feltételeknek is, meg el kellett bűvölni az interjúztatót. És basszus, megcsináltam, engem választottak!

szept. 13. 08:10
 6/8 anonim ***** válasza:

Általánosságban: sikerélmények, olyan helyzetek, amikről azt gondoltam előtte, hogy kevés vagyok hozzá, nem menne, aztán mégis szuperül zárult minden, sport, pozitív visszajelzés (ami nem érzelmi elfogultság miatt érkezik).

Pár konkrét példám:

-egyik gyakorlati helyemen rámszállt egy idős nő (lenéző, bunkó volt, meghazudtolt többször is, nem lehetett vele normálisan dolgozni, stb.), amit hetekig hagytam, aztán olyat hibázott, amiért engem vettek volna elő, méghozzá elég szépen, mert nagy hiba volt, és egy az egyben rám kente. Pedig bizonyítani is tudtam, hogy semmi közöm hozzá. A lényeg, hogy ott végre a sarkamra álltam, megmondtam, hogy ezt tovább nem tűröm, és velem így nem lehet viselkedni, mert erre egy fikarcnyit sem szolgáltam rá. Életemben először, úgy igazán, kiabáltam valakivel. Utána úgy szállt le rólam, hogy hetekig nem nézett a szemembe. Azóta pedig nem okoz gondot, hogy kiálljak magamért, ami olyan dolog, ami sosem ment előtte.

-másik gyakorlati hely: sokszor kaptam olyan feladatokat, amiket magamtól nem vállaltam volna (önként), mert nem éreztem rá magam késznek, de a főnök máshogy gondolta, és rám bízta őket. Ezek remekül is sikerültek, sőt, szinte állandó pozitív visszajelzéseket kaptam tőle is, valamint a vendégektől is (rendezvény koordinálása).

szept. 13. 10:23
 7/8 anonim ***** válasza:
Nálam pasiként, amikor azt mondják rám a csajok, hogy helyes vagyok.
szept. 13. 13:11
 8/8 anonim ***** válasza:
Ha olyan személy van a környezetemben, akinek van önbizalma, vagy következetes, tehát egy minta van a közelemben, akitől lehet tanulni.
szept. 13. 15:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!