Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Akik azt állítják magukról,...

Akik azt állítják magukról, hogy nem tapadnak rá a társukra, hanem kell a tér, meg énidő stb., az ő kapcsolatuk milyen a gyakorlatban?

Figyelt kérdés
Komoly érdeklődés szülte a kérdést, szívesen beszélgetnék ilyen emberekkel, én nem ilyen vagyok, hanem túl sok. Rátapadtam eddig még mindig a társaimra, nem hagytam levegőt venni se (most könnyű dolgom van, nem tudok hibázni, évek óta nincs senkim). Akik máshogy élnek, azok pl eleve nem is költöznek össze? Vagy ha igen, akkor is heti több estét töltenek a saját vagy mások társaságában, mint a párjukéban? Mit, mennyit csináltok egyáltalán együtt, mennyi a beszélgetés, mekkora a bizalom, a megosztásra való igényetek?
szept. 7. 12:27
 1/9 anonim ***** válasza:

Én falom az életet sok programmal, párom mozgássérült és alapból visszahúzódóbb. Általában hétvégenként vannak programok a barátaimmal is, ráadásul külön kacifántos helyzetként senki nem szeret senkit. Tehát külön-külön kell találkoznom mindenkivel, ez az egy nehezítő körülmény van számomra. Egyik barátommal már lazább a viszony és havi 2 találkozás van, de kettővel hetente találkozok. Igazából az a havi 2 is azért, mert gyerekek jelképes keresztapja vagyok. 2 szorosabb közül egyikkel kifejezetten programokra is járok.

Igazából teljes természetességgel egyeztettünk. Tavalyi nyártól lakik velem párom és csak egyszer szólt rám. Mármint egyszer mondta, hogy most péntektől vasárnapig k.b. egyáltalán nem látott és jövő hétre találjunk ki valamit. Igaza volt és lett nekünk nagyobb közös program. Amikor még nem éltünk együtt és hétvégenként jött, akkor szintén megoldottuk megbeszélve. A lényeg a megbeszélésen és az egyeztetésen van. Barátokkal beszélek előre, összerendezem, párommal egyeztetem.

Családalapítás pedig nincs tervben, ezért is lehetünk lazák. :-)

35/F

szept. 7. 15:13
 2/9 anonim ***** válasza:

1+

Most egyik szorosabb barátommal úgy könnyebb lesz, hogy 24/48 beosztás helyett új melóval szabad hétvégéi lesznek és még egy másik napja is lesz. Nem kell nagyon görcsölnöm, hogy mikor ér rá. Ezen is kellett.

szept. 7. 15:15
 3/9 anonim ***** válasza:
Semmi extra nincs ebben szerintem, egyszerűen csak nem erőltetünk olyat a másikra, amihez nincs kedve. Ettől még nem mondunk le olyan dolgokról, amiket szeretünk csinálni. Vannak dolgok, amik a páromat nem kimondottan érdeklik, engem viszont igen, ezeket vagy egyedül csinálom, vagy megvan hozzá a saját társaságom. Fordítva szintén. Ettől még nagyon szeretünk együtt is lenni, fogjuk rá, hogy együtt is élünk (rajtunk kívülálló okok miatt nem nevezhető klasszikus együttélésnek, igény amúgy lenne rá), beszélgetünk mindenfelerol, de jó másokkal is időt tölteni, vagy csak úgy egyedül csinálni valamit.
szept. 7. 21:53
 4/9 A kérdező kommentje:
Jó, én ezt soha nem éreztem. Kezelnek persze, járok pszichológushoz.
szept. 8. 00:02
 5/9 anonim ***** válasza:
Együtt élünk, házasok vagyunk, van gyerekünk. Nagyon sok dolgot csinálunk együtt, a családi összejövetelektől kezdve a bevásárlásokon át a közös programokig (kirándulás, mozi, étterem, koncert, színház stb.), de ettől függetlenül vagy ezzel együtt is vannak olyan programok, amikre külön-külön megyünk (most én kicsit korlátozottan a baba miatt, mert még csak 4 hónapos és szoptatok). Nekem is vannak olyan barátaim, ismerőseim, akiket a férjem nem, vagy csak felszínesen ismer, velük én külön találkozom, és neki is vannak ilyenek. Anyukáinkhoz (bár jó a viszony mindkét irányba) szoktunk külön is menni. Tesóinkkal szoktunk külön találkozni. Edzeni, sportolni külön járunk. Én szeretek ilyen bolhapiac/ruhabörze szerű eseményekre elmenni néha vagy turiba, ő szeret elmenni biciklivel egy-egy nagyobb útra. Változó gyakorisággal tesszük ezt, az elmúlt fél évben a terhesség-gyerek miatt kicsit kevesebbet mozdultunk így ki, de mostanában kezdünk megint így külön programokra is járni, mondjuk átlagban heti 1-2 ilyen esemény van. De itthon sem úgy vagyunk, hogy állandóan egymás seggében, vannak közös programok, pl. pont tegnap néztünk meg együtt egy filmet, szoktunk együtt főzni vagy társasozni, de külön-külön is elvagyunk a saját dolgainkkal, ő a dolgozóban, én meg a nappaliban a kanapén, netezünk, olvasunk, hobbijainkat csináljuk, zenét hallgatunk stb.
szept. 8. 00:37
 6/9 anonim ***** válasza:

5-ös vagyok és még a kérdéseidre válaszolva: a bizalom mértéke nem ettől függ, köztünk nagyon nagy, mindent meg tudunk beszélni. Beszélgetésre pedig nálunk szintén nagy az igény, rengeteget beszélgetünk, a praktikus, hétköznapi, mondjuk így élet- és háztartásvezetési/szervezési dolgokon túl is szinte bármiről (tényleg bármiről, politika, filmek, mi törént velünk napközben, olvastad-e ezt vagy azt a cikket, ha igen, mit gondolsz, ha nem, akkor elmondom, mit gondolsz, munkatársak, munka, családi dolgok, van-e értelmes élet a Földön kívül, hogy fog alakulni az AI kérdése, hogyan lesz majd a gyereknél a hozzátáplálás, hova menjünk októberben pár napra pihenni stbstb.).

Általában rossz kötődési minták okozzák ha valaki nem tud a párja nélkül létezni és retteg, hogy egy párkapcsolatban (de más típusú kapcsolatoknál is gond szokott ez lenni) ne mindig együtt legyenek, együtt csináljanak mindent.

szept. 8. 00:42
 7/9 A kérdező kommentje:
Rossz a kötődési mintám, de ezzel nem vállaltam nagyot, Magyarországon majdnem mindenkinek rossz. Jó, hogy nektek jó. :)
szept. 8. 02:04
 8/9 anonim ***** válasza:

Ez így van, de nekünk sem volt jó a kötődési mintánk, nem egyszerű egyikünk családi háttere sem (pl. mindkét oldalon elvált szülők, alkoholista apák), de mondjuk nekünk nem ilyen rátelepedős-féltékenykedős problémáink voltak, illetve nem ilyen drasztikus formában. Egyszer már voltunk egy pár fiatalon, és akkor pont azért szakítottunk, mert nagyon nem ment a konfliktuskezelés, kommunikáció, problémamegoldás, rossz mintákat hoztunk. Második nekifutásra, sok-sok-sok önismereti munka és egy-egy elcseszett kapcsolat után már mindketten más eszközrendszerrel érkeztünk, azóta jól működünk együtt.

Szakember mellett te magad is tehetsz, olvass a témában sokat, próbáld meg minél jobban megérteni a valós motivációidat, mit miért teszed stb. De nehéz, tudom, átírni a berögzült reakciókat.

szept. 8. 02:11
 9/9 A kérdező kommentje:
Járok pszichológushoz.
szept. 8. 09:41

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!