Mért isznak olyan sokan káros italokat?
A kóla borzasztóan rontja a fogat, nincs benne természetes anyag a cukron kívül, sajnos valamelyikből azt is kihagyják. A káros anyagok nem egészségesek, és mivel nagy mennyiségben iszák, ezért az emberi szervezetet komolyan károsítja.
A legtöbb üdítő is ugyanúgy káros. Nincs bennük egészséges, természetes anyag.
Az energiaital pedig a legveszélyesebb. Mivel olyan komolyan hat a szívre, hogy bárkinek baja lehet, főleg a hosszútávú fogyasztásakor. Sajnos a legtöbben már fiatalon hosszútávon fogyasztják. Naponta többször is isszák. És sajnos rá is lehet szokni. A szervezet egy idő után már nagyon nehezen fog tudni energiaital nélkül olyan egészséges, és éber lenni, mint előtte.
Leszokáskor pedig azok a káros hatások is kijönnek a szervezeten, amik a használat közben alig, vagy nem jelentkeztek.
Szívbetegség, gyengeség, kimerültség, fáradékonyság.
Az energiaital helyett mozogjatok sokat, aludjatok eleget, és táplálkozzatok egészségesen, egyetek sok gyümölcsöt, zöldséget, és fehérjét.
Sajnos sokan már fiatalon függők lesznek a káros szerekkel, nem tudnak ezek nélkül élni, sajnos ezek a szerek a felsorolt betegségeken kívül sok más bajt, és betegséget is okozhatnak.
Figyelemzavart, viselkedési problémákat, és sokkal könnyebben tudnak rászokni más szerekre, amik még ezeknél is veszélyesebbek.
Sajnos megfelelő segítség nélkül nem tudnak leszokni ezekről sem. És sajnos ezek a káros szerek összekötik az embereket a sátánnal is, ami olyan problémákat okoz, ami a leszokás után fog csak jelentkezni. Akármelyik szerv károsodását, amit csak nagyon egészséges élettel, és táplálkozással, az Istenben való hittel, és Istenhez való imádkozással, Jézus Krisztus szavainak követésével lehet csak meggyógyítani. A leszokáshoz is ezek kellenek.
Nem mindegy neked? Én pl azért iszom napi szinten energiaitalt 11 éves korom óta, azaz 27 éve, ( cukormentest, amióta elérhető) mert finom és kész. ( Kólát ( szinten cukormentest) csak néha iszom, szintén az íze miatt.
Nem fogok csak azért minden számomra élvezetes dologról lemondani, mert nem egészséges, és mert most épp az a divat, hogy leszólják az energiaitalt. 15- 20 -25 éve még magasról leszarta mindenki. Nem szeretem az alkoholt ezért nem iszom, a cigi undorítóan büdös ezért nem szívom, nagyon mértékletesen fogyasztok cukros édességet, évente kb 2x gyorskaját, amúgy rengeteg zöldséget, húst, tojást, magvakat, sajtot, stb, rendszeresen sportolok, egészséges vagyok stb.
Ez az én döntésem, had igyak már azt amit akarok , pár önjelölt szentfazék litániája nélkül, hogy mi egészséges és mi nem. Ilyen szinten nem vagyok mániákus, hogy mindent megvonjak magamtól. Az sem egészséges. Nem vagyok se alkoholista, se droghasználó, se dohányos, ennyi élvezet jár és kész.:) ennyire egyszerű.
Egyszer mindenki meghal amúgy is. Mi értelme az életnek, ha mindig minden jót megvonunk magunktól amire egyébként vágyunk? Szerintem semmi.
De valaki magyarázza már meg, hogy miért annyira retek mód borzasztó káros? Mert az egyetlen talán-rákkeltő-talán-nem dolog, amit találtam benne, az az aszpartám. Koffein a feketekávéban, sőt, kapaszkodjatok meg, a zöldteában is, van, létezik szénsavas ásványvíz, és olvassátok már el bármelyik bolti kenyér összetevőjét, jóval hosszabb lista, mint ami egy energiaital dobozán van, és csak azért, mert egy hozzávalót nem tudsz kiejteni, az még nem jelenti azt, hogy káros.
Igen, ha százas a pulzusod nyugiban ülve, vagy 180-ás a vérnyomásod random, akkor ne igyál energiaitalt, se kólát, se kávét, se semmit, bár akkor jó eséllyel nagyobb problémák vannak, mint ez. Normál, egészséges emberként írom, hogy nálam az energiaital az a szénsavas kávé, amitől nem kell szarnom öt perc múlva.
A kérdezőt meg nem igaz, hogy nem lehet lelőni, most már nem csak az álszent minden káros és veszélyes kérdéseit írja ki, de random más kérdéseket is telespammel az álszent "veszélyes, rossz, ne csináld, Isten áldjon" válaszaival. Vagy 14 éves és azt hiszi, hogy megváltja a világot, vagy szektás, vagy bolond, vagy troll, de ha utóbbi, akkor viszont respect, mert nagyon jól csinálja.
"Nagyon káros, hozzáállás, hogy valami azért iszol, mert finom. Akkor nem is veszed figyelembe a káros hatásait?"
Figyelembe veszem, ezért nem iszok sokat, csak néha egy pohárral.
24es vagyok.
Hát a szüleimtől semmi jót nem örököltem, de a szar immunrenddzert azt igen.
Anno kicsinént át estem 7 műtéten is, és amennyire figyeltek rám a szüleim még jó hogy nem haltam meg :), na de mindegy is.
Nektek további szép napot vagyis estét, nem tudom mikor olvassátok el
A kérdésedre válasz:
Az alkoholtartalmú italok a legkárosabbak, arról itt egyáltalán nem esett szó. Nem a kóla és az energiaital, hanem a masszív alkohol, a pálinka, na az tényleg nem jó, mert függővé válsz, mert lezülleszti az embert, elveszíted általa a munkahelyed, családod, sőt hajléktalanná is válhatsz. ugyanezeket a kóláról és energiaitalokról nem mondhatjuk el.
A kóla nem okoz függőséget, vagy csak nagyon kevés embernél.
Van előnye is, egyrészt finom, másrészt nehéz ételek után fogyasztva megkönnyíti az emésztést.
Ha túl sokat ettél, túl zsíros kajákat ettél, bizony egy kis kóla jót tesz.
"Én energiaitalt azért iszok időnként, mert 12 óás éjszakás műszakokat nyomok.
Mikor hajnali háromkor épp intézkednem kell, akkor bszhatom a "mozogj sokat" megmozdulásaidat. Na puszi."
Hát a stílusod alapján nem is csodálom, h lepra munkát végzel.
Tudod, nem mindenki olyan nagyszájú balfék, mint te, hogy 12 órás éjszakás műszakokat kell nyomnia, te inkább kivétel vagy.
De a többi agresszív hisztis válasz is marha vicces :D
1, Sztem a válaszok alapján is ragyogóan látszik, hogy az átlag középszerű magyar kisembernek szüksége van élvezeti szerekre, ha már más sikerélményen nincs az életben
2, A magyarok kb. 98%-a egyáltalán nem ért a sporthoz táplálkozás, még az alapokkal sincs tisztában.
Ez mondjuk pontosan látszik azon is, ahogy a magyarok nagy része kinéz: gyakorlatilag nem látsz az utcán sportos kinézetű embert, csak löttyedtet, soványt vagy dagadtat.
Ne térjünk el a kérdéstől. Ne szidd őket, ők sem szidtak. Illetve de, egy kicsit szóvá tették az egyet nem értésükkel, hogy mért kérdeztem meg a kérdést, de az sokkal rosszabb, hogy valaki tényleg kiskora óta iszik energiaitalt.
Borzasztó káros.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!