Miért vagyok irigy?
Figyelt kérdés
Nem bírom elviselni, hogy én nem csinálhatok olyat, amit más igen. Nem tudom, hogy a boldogsága zavar-e, vagy az, hogy szimplán nekem nem szabad.aug. 27. 10:08
1/4 anonim válasza:
Az irigység, ha nem jár kártékonysággal, akkor egy elég jó mutató vektor. Megmutatja, hogy mire vágysz. Valószínűleg az utóbbi zavar, hogy neked nem szabad. De csak te tudsz azon változtatni, hogy lehessen.
2/4 anonim válasza:
Az irigy, rosszindulatú emberek általában buták, kevés az intelligenciájuk, ezért ahelyett, hogy a saját helyzetüket javítanák és azon dolgoznának, hogy ők is előrébb jussanak az életben, inkább gyűlölködnek, pletykálnak a jobb helyzetű emberek háta mögött és olykor még keresztbe is tesznek nekik ahol tudnak. Az intelligensebb réteg viszont ahelyett, hogy rimánkodik álló nap, inkább tanul ezektől az emberektől, kérdez tőlük és próbálja átvenni ő is ezeket a szokásokat, amiket a szóban forgó emberek végeznek. Nem mindig a könnyebb út a jobb. Legalábbis hosszabb távon biztosan nem.
3/4 anonim válasza:
Tudsz példákat mondani, mi az amit neked nem szabad?
Egyébként lehet mögötte egyfajta versenyszellem is.
A nevelésnek nagy szerepe van ebben. Plusz, általában aki testvérrel együtt nő fel, kevésbé szokott benne ilyen irigység lenni (ismétlem, általában, mielőtt érkeznek itt a kivételes esetek - nyilván vannak, de nagy általánosságban így van)
Idegenekre vagy irigy, vagy közeli hozzátartozókra, barátokra is?
4/4 anonim válasza:
Tudnál esetleg konkrét példákat adni?
Számtalan formája van, lehet az irigységnek, így pedig nehéz belőni, melyikről is lehet szó. Ahogy azt is, hogy mi lehet annak okozója nálad. Lehet amúgy féltékenység, versenyszellem, akár igazságérzet sérült régen valami miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!