Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért kell lenézni valakit a...

Miért kell lenézni valakit a kora miatt?

Figyelt kérdés

Úgy veszem észre a mai világban sokak még mindig ott vannak leragadva hogy ha fiatal valaki akkor biztos egy éretlen hülye gyerek.

Felvilágosítok mindenkit hogy az érettség nem kor függő.

Nyilván egy 5 éves nincs olyan szinten mint egy 30. De az már elég gáz hogy egy 18 évest is lenéznek és gyereknek tartanak miközben jóval több mindent át élt mint egy felnőtt.

Egy 17 éves is lehet olyan érzelmi szinten mint egy 40.

Mikor fogjátok fel ezt végre?

aug. 25. 15:31
1 2
 11/18 A kérdező kommentje:

Azért gondolod hogy 17 vagyok mert azt a számot írtam? (Nem annyi vagyok)

Az hogy határozottan és lenyegretoroen írtam az miért jelenti azt hogy nagyképű vagyok? Az teljesen más lenne. Általában a megkeseredett idősek szoktak így reagálni akik azt hiszik többek pedig csak irigyek a fiatalokra.

aug. 25. 17:01
 12/18 anonim ***** válasza:
81%

Olvasod is, amit írsz? Bicskanyitogató a stílusod, amit te határozottnak és lényegretörőnek titulálsz, az sima mezei bunkóság. Ja, az "irigység" kártya is előkerült, vicces, milyen sokan hiszik azt, hogy az mindent üt.

Igazából, ha egy vitában érvek helyett hozzávágod a másikhoz, hogy "csak azért nem értesz velem egyet, mert irigy vagy" - hát az nem az érettség jele, hanem inkább szánalmas.

aug. 25. 17:11
 13/18 A kérdező kommentje:
Mégis 100-ból 99 helyzetben ez áll a háttérben
aug. 25. 17:15
 14/18 anonim ***** válasza:

testileg lehet h fejlett, de nem mentálisan sőt biologiailag se

de majd rájösz ha idősebb leszel arra, hogy az a hűde nagy tapasztalat amit a 14-20éves a kölykök tolnak egy nagy lofasz és nem érettség tapasztalat és egyebek

aug. 25. 19:40
 15/18 anonim ***** válasza:
Nem kell, nem kéne lenézni, hanem pontosan azért szokták lenézni, ahogy itt most te viselkedsz... :)
aug. 26. 05:29
 16/18 anonim ***** válasza:
100%
Általában nem a "megkeseredett öregek" szoktak visongani meg jbl hangszóróból "zenét" üvöltetni egész éjszaka. A helles dobozokat se ők dobálják szanaszét. Meg beszólogatni random embereknek tiszteletlenül mert hogy ők gyerekek és úgyse üt neki oda senki, ha mégis akkor jön hogy ő ártatlan és bántalmazták. Meg szintén nem a felnőttek szokása az üveghangú kiherélt robogót huzatni fel alá éjszaka, majomcsordaként vihogó kiscsajoknak üvöltve játszani az eszüket, üveget törni, kukát rúgni le, random trollkodni össze vissza az interneten szociopata hulladék módjára. A fő gond hogy a legtöbb ilyen kis "nagyon érett" tinit se láttam olyankor felszólalni a társaik ellen, hanem érdekes módon még bevédik őket. Hogy "az öregek" élettelenek, megkeseredettek és irigyek, és az a gond, kicsit sem az ő bicskanyitogató és nagyképű viselkedésük. Na és akkor ebből jönnek a sztereotípiák, ezért lesz az a pár értelmes tini is lenézve. De biztosítalak, aki érett módon viselkedik, azt általában a többség se nézi le, épp ellenkezőleg. Csak persze ez a legritkább, mert a nagy szavak ellenére végül mindig kibújik a szög a zsákból, hogy fejben és morálisan hol is tart az adott illető.
aug. 26. 13:54
 17/18 anonim ***** válasza:

Rád ez az érettség nem mondható kérdező, ha ezen picsogsz itt. Aki érett az tudja magáról és nem kell más megerősítése…

Ezeket a mondatokat legfőképp azoktól hallom akik 50 évesen összejönnek egy 20 éves (lánya lehetne) kislánnyal.

Ez ilyen mentegetőző duma szokott náluk lenni “hiába 20 éves olyan érett mint egy 30-40 éves”. De a legnagyobb baj az, hogy ők sem érettek sőt nem is okosak mivel 90%-a az ilyen csajoknak csak kihasználja őket amit nem vesznek észre.

A mostani tinikről pedig főleg nem mondható el az érettség… még a 30 se vagyok de ha ránézek a mostani tinikre és látom/hallom mit csinálnak/mondanak akkor mindent tudnék rájuk mondani de azt, hogy érett… na az lenne a leges legutolsó.

aug. 26. 16:47
 18/18 anonim ***** válasza:
Kérdés, hogy mit értesz lenézés alatt. Bizonyos témákban több fenntartással fogom kezelni egy tini véleményét, mint egy 40 éves emberét, szerintem adja magát, hogy miért. Nem kell tapasztaltság tekintetében versenyezni az idősebbekkel, senki nem várja el egy 17 évestől, hogy ugyanolyan árnyaltan lássa a világot, mint egy középkorú. Ezt kéne felfogni, hogy nem ér kevesebbet az, aki kevesebbet élt, egyszerűen más életszakaszban van, és teljesen rendben van, ha még nem egy kész személyiség.
aug. 27. 00:53
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!