Mennyire fognak "lenézni" az alapdiplomám miatt?
A ZSKF-ről szereztem az alapdiplomám gazdálkodási és menedzsment alapszakon, ha jól tudom ennek a sulinak annyira nincs jó neve, a felsőoktatás ranglistákon általában utolsó(annak idején valamiért jónak találtam idejönni, modern suli, fiatal tanárok, korszerű tananyag, szép statisztikák stb) itt gyk-n is szoktam látni, hogy szidják páran(mondjuk én nem gondolom, hogy átadott tudásban annyira másabb lenne, mint a többi főiskola, mint amennyire negatívan beállítják)
Helyzet az, hogy a mesterképzésemet a BME vagy a BGF pénzügy mesterszakán fogom folytatni most, ez már szinte biztos. Na most ügye mindenhol az mondják, hogy pénzüggyel mennyire könnyű elhelyezkedni kontrollerként, elemzőként stb, viszont a kérdésem az lenne, hogy az alapdiplomámmat mennyire fogják figyelni a HR-esek? Egyből bezárják a CV-mert, ahogy meglátják, vagy csak az az az intézmény számít, ahol a mesterszakomat szereztem?
Ismerek olyat aki a ZsKF BSc-je után külföldön szerzett MSc-t és most a BCE-n PhD-zik.
Ha értesz valamihez és pláne magasabb diplomát szerzel senki sem fogja kérdezni, hogy hova jártál óvodába.
Kiscicám, elmondom mi fog számítani.
Az hogy egy problémát hogyan (milyen eredménnyel) és mennyi idő alatt tudsz megoldani, illetve az, hogy a személyiséged mennyire illik bele a munkahelyi környezetbe. Ha lehet veled együtt dolgozni akkor jó, ha nem, akkor a harvardról is szerezhetted volna.
A lenézegetős hülyékkel ne foglalkozz. Tény hogy nem egy jó hírű hely, ez azonban kezdetben számít csak. A diploma szerzés helye alig számít. Szerintem sokkal fontosabb, hogy mellette még mit csináltál. Beszélsz e nyelveket, voltál e külföldön tanulni, szereztél e gyakorlatot, végeztél e tudományos tevékenységet stb. stb.
na igen :)
főleg azt szeretem, mikor személyiségről beszélnek olyanok, akiknek még tán a szó jelentésével sincsenek tisztában és minimális pszichológiai ismereteik sincsenek. sebaj, majd ő eldönti, milyen a te személyiséged :D vicc ....
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!