Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mekis lány a kávézóban miért...

Mekis lány a kávézóban miért nézett rám furcsán mert kértem az expresszóra kevéske tejhabot? Mi rosszat mondtam???

Figyelt kérdés

Odamentem, köszöntem neki, aztán idézem:

Kérek egy presszót kicsi tejhabbal.

Ő hallgatott kb két másodpercet, majd elég érdekesen nézve rám visszakérdezett, hogy "tejhabbal?"

Mire mondom neki, hogy igen, tejhabbal. Tegyen rá kevéske tejhabot. Mire ő habozva, még mindig kissé érdekesen nézve rám végül azt mondta, hogy "Végülis... rendben..."

Miért végülis? Nem azt kértem, hogy nyissa ki a kasszát és adja át a pénzt. Mi volt a baja?

aug. 19. 17:46
1 2
 1/11 kürtőskalácska ***** válasza:
70%

Expreszó tejhabbal nem szokás...

Legközelebb kérj caphucinót.

aug. 19. 17:53
 2/11 anonim ***** válasza:
84%
Gondolom ritka kérés. Az emberek többsége vagy kis tejet vagy tejszínhabot kér.
aug. 19. 17:56
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Azért, mert ilyen nincs alapban. Nincs a menüben. De megoldotta.
aug. 19. 18:15
 4/11 anonim ***** válasza:
87%
Esetleg jobban hangzott volna egy olyan változtatás a mondatodban, hogy ,,Kérhetnék egy expresszót kevéske tejhabbal?", mintsem kijelented, hogy kérsz egy expresszót kevéske tejhabbal. Ugyanis ez olyan kicsi mennyiség, hogy pofátlanság lenne felszámítani érte pluszban tejárat, viszont az expresszó egy presszóból áll, nincs rajta tejhab, nincs benne tej. Ez a receptúrája. Fel is van írva, azaz pont arról van szó, hogy a táblán sem látsz az expresszó mellett egyebet. Mert ennyiből áll! Én is fogtam ki már hozzád hasonló vevőt. Apró kéréseket lehet teljesíteni, ez sem hatalmas dolog, hanem valóban kérhettél volna ennyi erővel 0,2-es cappuchinót, VISZONT tegyél már meg egy szívességet, hogy nem elvárásként fogalmazod felé! A többi kávézós kollegina is falra tud mászni, hogy neten, a falon egy hatalmas táblán ott virít, aztán úgy mondják hozzá a plusz dolgot, mintha feketén-fehéren ott virítana, pedig ezekért a plusz (és hivatalosan tilos) löttyintésekért és a többiért xarrágóknak kéne lennünk és felütnünk, de nem tesszük.
aug. 19. 18:18
 5/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem csak lépj túl ezen, ha ennyi miatt így leragadsz egy dolgon, akkor nehéz lesz az élet.
aug. 19. 19:16
 6/11 anonim ***** válasza:
0%

Ezt kultúr helyen úgy hívják macchiato.

Mondjuk mekiben szerintem nincs rendes kávé, nem caodálom hogy nem ismerik csak a menün a dolgokat.

aug. 19. 19:34
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
hát nekem is kellene pár másodperc, mire feldolgozom, hogy miért pont nálunk akar a vendég starbuckos-diyost játszani, másrészt hogyan ütöm be a "tejhabos eszpresszót" a kasszába, harmadrészt meg halálra fogsz sértődni, ha kiszámlázom az extra tejecskét, de nem fogok egy deci tejet elpocsékolni a te fél kanálka tejhabodért csak úgy...
aug. 19. 20:42
 8/11 anonim ***** válasza:
100%
Van rendes kávé, nálunk legalábbis, és tudom, hogy ezzel macchiatot kapott, alighanem a kérdező kávézósa is tisztában van vele, de sokan olyan nagy királynak hiszik magukat, hogy beleállnak a kávézósba osztani az észt, pedig arra nem képesek, hogy elolvassák a falon lévő kínálatot, nemhogy meghallgassanak. Az egyik vásárló érthetetlenül elhadarta a listáját, közben nem is tudtam kérdezni, milyen méretben, milyen tejjel, amikor pedig végzett, én a felét nem értettem, aztán megkérdeztem, hogy milyen tejjel, milyen méretben, lekezelően választolt, az arca pedig azt sugalmazta, hogy el akar küldeni anyámba, mintha kierőszakolt szívességet tenne. Konkrét elképzelés van? Jóvan, a többi nem érdekes. Üssek be jegeskávét, de jég és tejszínhab nélkül kéri. Üssek be café lattét, de elég ha a kávéra ráöntök hideg tejet. Mekiben kezdtem, de aztán elmentem barista tanfolyamra, és nem azért tanultam meg és gyakorlom nap mint nap, hogy xart adjak ki. Aki úgy kéri, ahogy, lelke rajta, nem fogok veszekedésbe kerülni vele, és tiszteletet kell mutatnom munkaidő alatt, de attól még belül igenis frituba tudnám nyomni a túlzottan nagyképű vagy kötekedő gyökerek fejét. Nem köszön, aprót leba**za elém, lenéző, nagyképű stílus, kötekedő, sőt sértő, gúnyolódó, siettet, kikapja a kezemből... Valaki kért kevés tejet az elvites dupla presszóba. Gondoltam, kevés tejből nincs gond. Mivel csupán két karral születtem, és mindkettő tele volt, először le akartam rakni az üres tejes dobozt és becsukni a hűtőt, aztán pillanatok múlva kinyitni a frissen bontottat. Aha... a vevő fogta magát, leszedte a kupakot és több mint a doboz tartalmának negyedét beleöntötte. Olyan kikerekedett szemmel néztem rá, hogy leírni nem tudom!!! Én meg persze nem számoltam fel neki, mert KEVÉS tejről volt szó! És levezetve sem fogta fel, hol a probléma, de végül azt mondta nagylelkűen, ha akarom, kifizeti. Mondtam neki reményvesztve, hogy engedjük el, egészségére. Nekem ahhoz már igazán nem volt türelmem.
aug. 19. 21:06
 9/11 anonim ***** válasza:
0%
Nem tejszínhabbal?
aug. 19. 23:09
 10/11 A kérdező kommentje:
Tejhabbal. Tudod, a lányka felforralja a tejet és habosítja. Semmi nagy dolog nem volt benne akkor sem, ha nem amúgy nem jár hozzá. Még csak nem is tett rá sokat. Ahogy mondtam keveset, rakott rá két kanálnyit és csókolom.
aug. 20. 12:11
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!