Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Az mennyire igaz hogy minden...

Az mennyire igaz hogy minden ember értékes? Vannak-e felsőrendűbb emberek?

Figyelt kérdés

aug. 19. 15:16
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
53%

Kérdező!

te is értékes vagy mert feltettél itt egy kérdést amire válaszolhatunk, pl...unalom ellen segítesz 1 percet.

aug. 19. 15:43
 12/20 anonim ***** válasza:
50%
Nem minden ember értékes, a hajléktalanok pl nem tudom, milyen értéket képviselnek, mert se a GDP-hez nem járulnak hozzá, se szeretteik nincsenek, akiknek hiányoznának, különben nem ott lennének, ahol, tehát nem csak anyagi értelemben nem értékesek, de ember sincs, aki annak tartaná őket.
aug. 19. 15:49
 13/20 anonim ***** válasza:
58%

Ismertem olyat, aki hajléktalanszállóról járt dolgozni.

Szerettei is voltak.

Kettőjüket később súlyos betegségükben ez a " senki " ismerősöm gondozta.

Nagy mókamester az élet, és semmi sem csak fekete vagy fehér.

aug. 19. 16:05
 14/20 anonim ***** válasza:
64%

Ezt a kérdést társadalmi értékrend szerint kell vizsgálni.

Kérdéses, hogy a jelenlegi társadalmi/gazdasági/technológiai rendszer mennyire értékes akár még önmaga vagy az egyén számára is, vagy esetleg káros -e? Szerintem elmondható, hogy jelenlegi társadalmunk meglehetősen szuicid jegyeket produkál.

aug. 19. 16:34
 15/20 anonim ***** válasza:
23%

Persze hogy vannak

A jó karma által

Szted egy Angelina Jolie nem felsőbbrendűnek született?

aug. 19. 16:57
 16/20 anonim ***** válasza:
100%
Milyen szempontból értékes? Ez dönt el mindent.. Egyébként az érték csak absztrakt kitalált minősítés. Nem létezik.
aug. 19. 17:01
 17/20 anonim ***** válasza:
Ajánlom Dosztojevszkij Bűn és bűnhődését. Nagyjából erre a kérdésre keresi a választ.
aug. 19. 17:30
 18/20 anonim ***** válasza:
13# Te is tudod, hogy arra a típusra gondoltam, aki a saját fosában fetreng részegen délután 2-kor az Örs Vezér téren.
aug. 19. 17:44
 19/20 anonim ***** válasza:
47%

18

És az nem számít, hogy valamikor milyen ember volt? Lehet hogy "értékes" volt, csak aztán történt valami.

Persze csodás, haszonelvű társadalmunkban a dolgozó ember is addig értékes, amíg tud dolgozni. Ha lebetegszik, egyből haszontalan, semmirekellő, pusztuljon. Igaz?

aug. 19. 17:59
 20/20 anonim ***** válasza:
100%
Mondjuk a bűnöző kreténeket nem gondolnám értékesnek.
okt. 4. 21:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!