Miért magamat tartom hibásnak ha megerőszakoltak? Úgy érzem hogy megérdemeltem mert kiprovokáltam a kirívó, kihívó öltözködésemmel. 19L
" én odamegyek egy kigyúrt csávóhoz, elszidom mindennek, szidom az anyját is és pofán vág, akkor én áldozat vagyok?"
Egen.
Ezt úgy hívják súlyos testi sértés, 3 évet lehet ülni érte.
Ezt a kigyúrt csávók is tudják, és normális ember ilyen esetben ignorálja a mitugrászt, mert nem esünk egymásnak mint a kutyák.
És szerinted pont ugyanúgy vagyok áldozat, mint akit csak úgy elkapnak az utcán és ok nélkül verik meg? :D Nehogy már....
Nem minden esetben hibás az áldozat, de vannak esetek, amikor igen, mert egyértelműen rámutatható, hogy el lehetett volna kerülni a bajt, vagy legalábbis csökkenteni a baj bekövetkeztének a valószínűségét.
Azon kívül, hogy emocionális reakciót adsz, semmilyen reális érvet nem tudsz az ellen felhozni, hogy bizonyos esetekben miért ne lenne felelőssége az illetőnek is abban, ami történt vele.
A lóláb egyébként ott lóg ki, hogy ha az élet eseményeinek a történéseit vesszük, akkor minden bizonnyal te magad is beismernéd, hogy egy ember rossz élményeiben számos esetben ő maga is benne van, és azonnal tiltakoznál az ellen, hogy mentesítsük a kárt szenvedőt a a saját felelősségétől.
Mégis, amikor a nőket ért károk jönnek szóba - legyen az a nemi erőszak, vagy párkapcsolaton belüli bántalmazás, vagy akármi, - a nők felelősségét mindig igyekszenek nem csak csökkenteni, de teljesen ki is zárni.
Megütött a pasid? Nem vagy érte felelős! Az persze, hogy ezt az embert ő választotta, és számos mikrojel lehetett, ami előrevetítette a negatív jövőképet, nem számít. Ahogyan az sem, hogy ki tudja hány ember mondta el neki jó indulatúan, hogy ne kezdjen ezzel az emberrel. Itt is az jön ki, hogy a nőt kibújtatjuk a felelősség alól.
De ezzel csak azt éritek el, hogy a nő nem tanul a hibáiból, és újra és újra beleesik abba a hibába, mert elhitetitek vele, hogy ő nem felelős azért, ami történt vele.
Abba meg már bele sem megyek, hogy MIÉRT kell tini lányoknak úgy kinézni, mint egy romlott nőnek? Miért van az, hogy ha végigmegyek péntek-szombat este az utcán, 15-16 éves lányokat látok, akik kiteszik a feneküket, mellüket?
Szerinted normális dolog ez, és TÉNYLEG azt gondolod, hogy a kihívó öltözködés nem növeli annak az esélyét, hogy egy részeg alak nagyobb valószínűséggel fog behúzni egy olyan csajt a bokorba, akinek ki van a fél feneke, mint egy olyat, aki normálisan fel van öltözve?
Annyit még hozzátennék a témához, hogy szinte biztos vagyok abbany hogy azok, akik kibújtatják a nőt a felelősség alól, szintén nők (feministák) kis részben meg elnőiesedett gondolkodású pasik.
Nagyon kényelmes lehet az, hogy elhitetitek az áldozattal, hogy neki semmilyen felelőssége nincs az ügyben. De ezzel csak azt éritek el, hogy újra megismétlődhet vele a rossz, mert nem tanulnak az esetből. Azokkal a nőkkel, akik folyamatosan rossz kapcsolatban pont ezt tettétek. Elhitettétek velük, hogy ők nem felelősek. Így nem tanultak semmit. De ugye nehéz dolog szembe nézni a lelkiismerettel, hogy a rossz tanácsaitok miatt (naiv) emberek tömege él ugyanabban a körforgásban.
Nincs olyan jog, hogy egy nőt használni lehet bárkinek is, ha ő maga nem akarja.
Normális társadalomban, normális kapcsolatban elég annyit mondani, hogy nem, nem akarom.
Aki ezen túl is nyomul, az az erőszaktevő.
Nem hiszem, hogy nem troll kérdés.
De attól még itt kell hagynom, hogy én pont azóta tudok úgy öltözni, ahogy kedvem tartja, hogy megerőszakoltak. Nem is az utcán történt, hanem egy olyan ember lakásán, akiben megbíztam, mert családi barát volt. Farmert és egy fehér kötött pulcsit viseltem aznap.
Azóta nyugodtan kimegyek az utcára miniszoknyában, haspólóban, picsanadrágban, bármiben, és a férfiak érzik a minden mindegy energiát, ha beszólnak, és visszaszólok, egyből elkussolnak.
Ha valós a kérdés, nem, nem érdemelted meg. Mindenkinek, életkortól, nemtől, testalkattól, stílustól függetlenül joga lenne kimenni az utcára anélkül, hogy bántódás érje. Elvileg Európában élünk, vagy mi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!