Miért magamat tartom hibásnak ha megerőszakoltak? Úgy érzem hogy megérdemeltem mert kiprovokáltam a kirívó, kihívó öltözködésemmel. 19L
Számtalan gyereket és időst erőszakolnak meg, akiknek semmi kihívő nincs a külsejében. Számtalan embert erőszakolnak meg, amikor tetőtől talpig be vannak öltözve; a te jelenlegi hozzáállásod szerint télen nem is kéne, hogy erőszak történjen, amikor mindenki több rétegben be van bugyolálva, de mégis történik. Az alábbi kiállításon az áldozatok mutatták meg, hogy mit viseltek, amikor megerőszakolták őket, és a többségben semmi kihívó nincs, mégis megtörtént a dolog: [link]
Az erőszak sosem az áldozat hibája. Ha meztelenül feküdtél volna egy padon, akkor se lett volna senkinek sem joga hozzád érni. Menj el egy pszichológushoz, vele jobban ki tudnád ezt beszélni, érdemi segítség lenne.
Soha nem az áldozat a hibás.
Attól hogy valaki úgy öltözik még nem jogosít fel senkit arra, hogy erőszakot kövessen el.
Ne magad hibáztasd nem tehetsz róla, keress fel egy szakembert segíteni fog.
A "miért"-ig kizárólag szakember segítségével tudtok eljutni.
Piroska néni a számítógép mögül nem fogja megmondani.
De, ez faék egyszeru. Senkinek nincs joga beleegyezes nelkul a masikhoz meg csak hozzaerni sem.
Kerdezo, terapiara van szukseged.
Nem, ez nem faék egyszerű. Nagyon nem mindegy a konkrét szituáció. Lehet nemi erőszaknak hívni azt is, mikor valaki minden előzmény nélkül rámászik a nőre és megerőszakolja, és azt is, mikor a nő adja a pasi alá a lovat, flörtöl vele, talán még rá is mászik és megcsókolja, de utána a folytatást már nem szeretni, a pasi viszont igen. Na innentől milyen folytatással lesz erőszak? Ha hagyja magát a nő és utólag jön rá, hogy megerőszakolták az nemi erőszak? Nem hinném, de ma már azt mondanák sokan, hogy bizony az..... Beteg világ. Ha egyértelműen ellenkezik, visszautasítja, próbálja lelökni magáról, na, az az erőszak.
Szerintem nagyon nem mindegy a szituáció.
8-as
Az sem jogosít fel senkit az erőszakra.
Nem is mondtam, hogy feljogosítana bárkit az erőszakra. Ettől függetlenül van különbség. Az sem jogosít fel a gyilkosságra ha valaki megtámad az utcán és kapsz tőle két pofont, de mégis érthetőbb a dolog, mintha csak úgy egy random embert szúrkálnál halálra az utcán. Arról van itt szó, hogy ha nagyon húzogatod az oroszlán bajszát, akkor ne csodálkozz rajta ha pofán csap érte. Egy kirívó ruha önmagában még senkit nem fog arra biztatni, hogy kapja el a nőt, de ha a nő szándékosan játszadozik a pasival, húzza az agyát, aztán pont a lényeg előtt röhög a képébe és lépne le, azért az már egy teljesen más szitu. Hangsúlyozom mégegyszer, nem arról van szó, hogy ez jogot adna a férfinek, hogy megerőszakolja a nőt, de aki játszik a tűzzel, az ne csodálkozzon ha megégeti magát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!