Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan dolgozzátok fel ha...

Hogyan dolgozzátok fel ha életveszélyben voltatok?

Figyelt kérdés

Balesetek persze mindig történhetnek amikre nincs ráhatásunk, most az olyan esetekre gondolok, amikor ti voltatok meggondolatlanok és valami hülyeség következtében majdnem meghaltatok vagy súlyosan sérültetek?

Sajnos én is így jártam és most csak fekszem és ezen gondolkodom.

aug. 15. 17:20
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
76%

Közlekedési balesetnél nem a saját, de a mi sofőrünk hibájából.

Nem tudtam feldolgozni, élek vele.

aug. 15. 17:34
 2/16 anonim ***** válasza:
76%

Tudnád konkretizálni, mi történt?

Talán azzal könnyebben tudunk érdemit írni.

Ha nem akarod nyíltan leírni, írd meg privátban.

aug. 15. 17:36
 3/16 anonim ***** válasza:
0%
Posttraumás stressz szindrómát mindig segítséggel végig kell csinálni terapeutával. És olyan téged támogató közeg is kell hozzá, aki végig segít téged addig amig ki nem jössz belőle.Mennél tovább benne maradsz annál nehezebb kijönni belőle.
aug. 15. 17:53
 4/16 anonim ***** válasza:
63%
Én nem hiszek a véletlenekben, sem a "saját hibás" balesetekben. Ha jobban utána kotor az ember mindig talál "érdekességet", és teljesen más megvilágításba helyezi a dolgokat. Csak sok ember nem veszi a fáradságot, és lezárja "véletlen balesetnek". Nincs véletlen baleset.
aug. 15. 17:55
 5/16 Senior Séf ***** válasza:
80%
50 éve,vadkamasz koromban sok hülyeséget csináltam, és jó párszor lett életveszély a vége. Annyi idősen nem különösebben hatott meg. Csak azért adok hálát az égnek,hogy más nem sérült meg.
aug. 15. 18:01
 6/16 anonim ***** válasza:
75%
Nem gondolkozom rajta. Levonom a következtetéseket és élek tovább.
aug. 15. 18:02
 7/16 anonim ***** válasza:
76%

Majdnem belefulladtam a tengerbe. Sok órával később a hotelszobában még mindig valós rettegés volt rajtam (PTSD), dideregtem, remegtem.

Azóta eltelt 20 év, nem vágyom tengerre, és minden más nyílt víz erejét is tiszteletben tartom. (Mert mondjuk sodort már el a Hernád folyó is térdig érő részen, de akkor ki tudtam magamtól jönni.)

Szóval én csak úgy dolgoztam fel, hogy kerülöm az ilyen helyzeteket, ésszel élek, ha egy mód van rá.

aug. 15. 18:10
 8/16 anonim ***** válasza:
Pár napig-hétig van hatása, utána túl teszem rajta magamat.
aug. 15. 18:26
 9/16 anonim ***** válasza:
41%
Rengetegszer meg kellett volna már halnom, valamiért mégse történt meg. Én egy pillanatig se agyaltam rajta soha. Valahogy úgy voltam vele, hogy megúsztam, ennyi. Ha nem sikerült volna, akkor meg ugye már nem is tudnék rajta agyalni. Elengedem az ilyen dolgokat.
aug. 15. 18:35
 10/16 anonim ***** válasza:

Nem tudom még értelmezni se az életveszélyes helyzeteimet.

Mondhatni fel se fpgom nem jut el az agyamig se.

Pl volt hogy exem dühében éjszaka 6 sávos autópályán rakott ki a kocsibol es ott tibláboltam a vakfekete sötétben az autópalya közepén. Es nem ütöttek el.

Aztán visszajott értem.(pénz telo se volt nálam amúgy)

És továbbra is utált a kocsiban.

Vagy amikor kiprobáltam egyszer a fű alkohol nyugtató triot. Korhazban voltam ahol az ápolók gúnyt űztek csak belolem.

Az is veszélyes volt hogy most vagy megoldja a szervezet vagy nem.

Vagy az autobaleset. Belénk rohantak felborultunk, bordám tört és majdnem megvakultam(sokkhatás alatt elment a látásom fél percre fekete lett a kép szép lassan ahogy néztem hogy mentik a bnőm aki eszméleténél se volt), aztán ugye kórház jöttek a haverok en is bnöm is korhazban volt igy volt ismerősöm is bent stb.

Igazábol ott se tartott volna semeddig se meghalni.

De valahogy nem tudom átélni nincs meg az az érzés hogy uristen, meg pánik se volt, utólag se semmi, nem érzem azt hogy 2.életet kaptam volna, semmit.

Traumáknak inkább nevezném a gyerekkori traumákat illetve a több évs évtizedes szülői terrort. Na az szemelyiséget is roncsolt egy életre is.

aug. 15. 18:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!