Meg szoktátok köszönni, ha meghív egy haverotok egy italra vagy sütire? Mennyire szoktatok ilyenkor drága dolgot választani? Vissza szoktátok hívni?
Az egyik kérdés tehát az, hogy mennyire fontos nektek, hogy ha egy haver meghív mondjuk egy sütire, akkor legközelebb, vagy valamikor ti hívjátok meg?
A másik, hogy ha meghívnak, és beleegyeztek, akkor csak rábólintotok, hogy rendben - és ennyi. Vagy a végén mondjátok még, hogy köszi.
És mennyire szoktatok nátran választani ilyenkor. Pl. Sütiből hány szelet? Fagyiból hány gombóc? Van ilyen szabály, hogy mennyit illik ilyenkor kérni? Szoktatok ilyenkor mondjuk 3 gombóc fagyi helyett csak 2-t kérni?
"Meghívhatlak?" kérdésre a válaszom: "Igen, köszönöm, elfogadom."
Megnézem, hogy ő magának kb milyen értékben vesz, igyekszem azt nem meghaladni. De alapvetően nem élek vissza a jóságával.
Utána is meg szoktam köszönni. Ez alap.
Legközelebb én hívom meg, ez is alap.
Meg szoktátok köszönni, ha meghív egy haverotok egy italra vagy sütire?
Persze, hisz nem jár nekem alanyi jogon, szóval nyilván megköszönöm
Mennyire szoktatok ilyenkor drága dolgot választani?
Igyekszem az olcsóbb termékek közül választani ilyenkor
Vissza szoktátok hívni?
Persze, különben nem érezném fair-nek
Vagy a végén mondjátok még, hogy köszi?
Amikor mondja hogy meghív, illetve miután elfogyasztottuk amit kértünk, meg szoktam köszönni
Sütiből hány szelet? -1
Fagyiból hány gombóc? -2
Van ilyen szabály, hogy mennyit illik ilyenkor kérni? - Nem többet, mint amit magának vesz, illetve amennyit te szoktál magadnak (szerintem)
Köszi, én is így gondolom. Azért kérdeztem, mert egy ismerősömet visszahívtam, így kb. elfogadta, de meg sem köszönte. Ez nekem rosszul esett.
Fagyiból 3 gombócot kért, amikor előzőleg ő hívott meg, én csak egyet mertem, pedig amúgy 2-t szoktam magamnak. Ja és amikor magának vettm akkor csak 2-t kért. Teljesen ledöbbentem.
Igen, minimum, hogy megköszönöm. Adandó alkalommal illik viszonozni és a helyzetet nem kihasználni. Vagyis nem rendelsz mindenféle drága dolgot össze. Egy szelet süti, nem a legdrágább, és 2 gombóc fagyi.
4
Hogy ő 3-at kért, lehet, nem is emlékezett már és/vagy melege volt és 3-at kívánt. Ez még onmagában nem olyan nagy gond egy egyszeri eset, de ha máskor is ezt csinálja, akkor már direkt használja ki a lehetőséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!