Lehet az embernek normális élete, ha nem akar autót vezetni mert utálja?
Beköltözöl a belvárosba, ahol van 5 fajta tömegközlekedés, 2 percenként megy valami. így teljesen felesleges az autó.
De vidéken, ahol a legközelebbi bolt 6km-re van, busz naponta 1x jár, ott megnézem, hogy mit csinálsz autó nélkül.
Hali, én Colyn McRae Rally 2.0- án "tanultam" meg vezetni anno 13 évesen (pontosabban az előrelátást, tervezést, időzítést. sebességérzékelést fejlesztette a játék).
Mondjuk előtte is rengeteget bringáztam, szóval nem ismeretlen egy eszköz fizikai irányítása, és a képességeinek használata!
Nem rábeszélni akarlak a dolgokra, csak szerintem rosszul közelítettél a témához.
Szerintem nagyon sokan nem azért tanulnak meg vezetni, mert annyira élvezik, hanem mert sokkal könnyebb úgy az életük, ha autóval tudják intézni a dolgaikat, ha szükség van rá éppen. Én elmultam 30, amikor megtanultam vezetni, elmondanám, hogy több, mint 90 órát kellett vezetnem, mire vizsgázni tudtam menni (az mondjuk elsőre sikerült is), minden pillanatát utáltam, és utána sem szerettem vezetni sokáig, de úgy voltam vele, hogy vagy ez, vagy bármi, amit el kell inteznem, órákkal több időt vesz igénybe, és egy csomó helyre el sem jutok kocsi nélkül, mert tömegközlekedéssel annyira körülményes odajutni.
Kb egy év kellett, hogy megszeressem a vezetést. Nem vagyok egy akkora ász benne most sem, de magabiztosan vezeték bárhol, pedig egy kis városban lakom ahol nincs nagy forgalom, de úgy hozta az élet, hogy kellett igazán nagy, külföldi, tengerentúli városokban is vezetnem teljesen egyedül is.
Egyébként a volt férjemnek a mai napig nincs jogosítványa, mert ő "nem lenne jó benne", szóval amíg együtt voltunk, mindig én vezettem mindenhová onnantól, hogy lett jogsim. Láthatóan őt ez nem zavarja, most is van párja.
Engem már zavarná, ha a párom nem vezetne, de csak mert már tényleg nagyon tele volt a hócipőm azzal, hogy a volt férjem mindenhová vitette magát velem, mert hát ugyan mi az nekem, csak beülünk és megyünk.
Jogsi meg autó nem a csajozás miatt kell, hanem, hogy időt és energiát spórolj a hétköznapi teendők során, egyúttal kötöttség nélkül, szabadon tudjál közlekedni, élni.
Nálunk ráadásul nem csak nekem, hanem a páromnak is van autója, mert így bizonyos helyzetekben egymáshoz sem kell alkalmazkodnunk. Mindezt úgy, hogy nem félünk sem a gyaloglástól, sem a biciklizéstől, és ha úgy adódik, a tömegközlekedéstől sem.
De ezek mi vagyunk, és elfogadom, ha másnak más a preferenciája ebben a kérdésben, és havi 1-2 alkalom miatt nem akarna fenntartani egy autót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!