A -ka, -ke képzős becézések tényleg lealacsonyítóak?
Anyám szerint azok. És nem érti, miért hagyom, hogy ...kának hívjanak a kolléganőim.
Nekem nincs vele bajom. Először csak az egyik kollegina hívott így, aki előszeretettel becéz ilyenformán másokat is, aztán mivel vele viszonylag sok időt töltök (mindig együtt szünetelünk pl), ezért aztán már mások is átvették.
31/F
Ha érzed benne a szeretetet, akkor nem gáz. De ha olyan kolléga hív úgy, aki nagyon lekezelően, parancsolóan kommunikál veled, különösebb barátság nincs köztetek, nagyon feljebbvalódnak képzeli magát és úgy hív például Grétikének vagy Marcikának, akkor igen, az lealacsonyító.
Anyádnak amúgy mi köze hozzá, ha téged különösebben nem zavar?
Én is. Nem is értem miért becézgetik egyesek állandóan. A somlói galust sem értem miért becézgetik még az étteremben is.
A kollégák akkor is szoktak becézni ha van egy idősebb kolléga mondjuk István, és a fiatalabbat Istvánkának hívják hogy ne keverjék össze. De ez kicseszés azért a fiatalabbal. Viszont ha nálatok oda vissza megy, akkor szerintem poénos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!