Mit csináljak ha hazudnak a kamerárol?
Társasház. A szomszed fektett kamerát amirol azt mondta csak az ő előterét veszi es hangot nem.
Ezzel szemnen a tamarito közölte hogy simán veszi az egést folyosót látta a mobilon, és hangot is teljesen kivehetőn.
Ergo ezek állandoan tudják mikor jövök megyek ki jön megy hozzám/tőlem vagy bármit es pont van is olyan kontrollmanias szomszed akit ez erdekel hogy lesegessen igy az ettol elkérte a kódot hogy ő is lesse a szintünket. És folyamat belém áll meg minden.
De ha feljelentem semmit nem tudom bizonyitani hogy a kamera vesz engem is, azt is lesik ki jön hozzám meddig stb ezen pletykálnak, azt sem hogy veszi a hangot is, es azt sem hogy másnak kiadják a kódokat hogy a mobiljárol ő is lessen.
De nem igy van hogy van vmi olyan suabályzat hogy kamerát csak ugy lehet uzemelni hogy kiírják hogy "kamerával megfigyelt terulet"?
Mert cseszhetem ha egészet ha kiragasztanak egy ilyen cezlit es akkor a rendorségnek ez meg van oldva.
Társasházban önkényesen nem is lehet kamerát kitenni, mert az nem magánterület, így a saját előterét sem veheti fel.
Ebből indulj ki:
Ennek fényében az adatvédelmi hatóság (NAIH) felé tudod jelezni amit tapasztalsz.
A rendőrségi részről pedig nem várható el, hogy olyan dologról rendelkezz bizonyítékkal, amihez nem férhetsz hozzá. A hallomásból értesülésre olyan óvatosan hivatkozz, hogy az ne direkt legyen és valaki még rágalmazásként vegye magára. Ha nincs is bizonyíték, a rendőrség valószínűleg így is meg tudná tanúként hallgatni az egyes érintetteket. És akinek a háza táján már a rendőrök szaglásznak, nem biztos hogy tovább próbálkozik a hozzáféréssel vagy a megosztással, vagy az üzemeltetéssel (főleg ha eljárás indul emiatt).
Akárkivel is veszed fel a kapcsolatot, a dolgok leírása legyen tényszerű, és olyan példával ami már megtörtént (pl. a takarító szemtanú volt, és nem csak te vagy üldözési mániás, aki megfigyelésről és nyomkövető szomszédról képzelődik).
Nem megy szöveget értelmezni? Van aki rám van állva állandoan lesi mikor mit csinálok kontroll alatt tart, folyamat belém áll, nem is a szintünkön lakik és les a telefonján!
Mindennel képben akar lenni nálam mikor ki van az meg lehet menne a netre is ha orra esek a folyosón jót röhögni.
Ezen felul akik feltették meg egyenesen hazudnak is róla a szemembe és szemrebbenés nélkül. Tehát nem tisztességes egyenesek korrektek azok se.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!