Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Gyerekes vagyok nagyon, mit...

Gyerekes vagyok nagyon, mit csináljak??

Figyelt kérdés

20 éves vagyok és azt érzem képtelen vagyok felnőni. Megragadtam egy kb 10-12 éves szintjén mentálisan. Komolytalan, idétlen gondolataim vannak, én magam is van, hogy idétlen vagyok, mint egy hülyegyerek (szökdécselés, ugrándozás, röhögcsélés pl), nem mindig vagyok tisztában azzal, hogy mi illik, ábrándozom, figyelmetlen vagyok, könnyen megsértődöm, magamban beszélek, a külsőm (arcvonásaim) is gyerekes. Ezen tetteim általában csak utólag tudatosulnak, amikor már megtettem és akkor elszégyellem magam, hogy már megint ilyen gyerekesen viselkedtem. Emiatt egyedül vagyok, nincsenek barátaim sem, kb senkim a szuleimen kívül akik megtűrnek.

Pedig szellemileg nem vagyok elmaradott, egyetemen tanulok, ott nyilván nem viselkedem így, viszont mivel máshogy nem tudok, nem is szocializálódom.

Hogyan változtassam ezt meg?

aug. 8. 15:54
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Komolyodj meg. Kezd el figyelni hogyan viselkedsz és kezdj változtatni a gyerekes dolgaidon. Ha azt akarod komolyan vegyenek és ne valami 10-12 éves hülyegyerek szintjén kezeljenek, akkor ideje felnőni. Itt a 10-12 éves hülyegyereket nem úgy értem, hogy mind az, hanem abban a korosztályban is a hülyébb, gyökerebb fajta bánásmódot kapod, mert nem összeegyeztethető a koroddal a viselkedésed.

Milyen hobbijaid vannak? Talán az egy jó irány új barátok találására akár később.

aug. 8. 16:00
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Az mar nagy elony, hogy te erre raeszmelsz egyaltalan. Nyugodj meg, sok gyerekes felnott van, akiknek meg onkritikajuk sincs, az sokkal gazabb... te meg 20 eves vagy, nem kestel le semmirol, sokat dolgozhatsz magadon.
aug. 8. 16:23
 3/5 anonim ***** válasza:
75%

Biztos vagy benne, hogy ez baj?

20 évesen az emberek általában épphogy elkezdenek felnőni (mindenki a 18-at mondja, de visszatekintve akkor még gimiben ülsz és azt csinálod, amit mondanak). Ilyenkor szinte mindenki rohadt gyerekes még, egy-két kivételt leszámítva. Ahogy mondtad egyetemre jársz, az pláne önmagad megtalálásáról szól, korábban a gimnáziumban minden oda volt téve eléd, igazából semmiből sem válogathattál (pl. jellemző az iskolai szakkörök látogatása, az ottani emberekkel való barátkozás). Emellett ez az élet legbulisabb és legszabadabb időszaka, szerintem ezt érdemes élvezni - később úgyis megkomolyodsz majd, amikor állást kell keresned meg ilyen hülyeségek.

Viszont barátokat tényleg érdemes lenne keresned, mert az hihetetlen jó dolog. Szerintem kezd el felfedezni a saját érdeklődési köröd, járj olyan csoportokba, alkalmakra - legyen ez akár sport, tánc, valamilyen klub, társaság, túracsoport, rajzszakkör, élményfestés, varrás, stb. -, ahol megismerkedhetsz hasonló beállítottságú emberekkel. Hidd el, előbb utóbb nyitottak lesznek feléd az emberek, nekem a 20-as éveim elején lettek a legmélyebb, legtartósabb barátságaim, mert ekkor már nem gyerekes elképzelések alapján, hanem valóban az alapján gyűjtöttem az embereket, amilyen vagyok és amilyen emberekkel szeretném magam körülvenni.

Sok sikert és érezd jól magad úgy, ahogy vagy!

aug. 8. 16:24
 4/5 anonim ***** válasza:
64%
Inkább ilyen legyél, mint középszerű tucatember.
aug. 8. 16:32
 5/5 anonim ***** válasza:
100%
Ezzel egyáltalán semmi baj nincs a korodban.
aug. 9. 09:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!