Azok a szülők, akik látszólag gáncsoskodnak a gyerekeikkel, nem segítik, hanem akadályozzák az miért van? Miért csinalják? Miért érzem így?
Hát ez aztán 1100 okból lehet.
Talán azért, mert az ő szülei ugyanezt csinálták és ebben nőtt fel ő is. Azt látta, hogy ez így jó.
Vagy szimplán ezt ő szeretné így, hogy ne legyél züllött ne térj rossz útra. Nem tudom pontosan neked ezt megmondani, nekem is van olyan ismerősöm, akinek az anyja inkább akadályozza, minthogy segítse őt. Például nála a továbbtanulásban szerette volna hátráltatni, hogy otthon maradjon és tudjon nekik segíteni, ne költözzön el otthonról.
"Akkor lehet hogy egy helyes mintat megkene erteni valahogy? Ez lehetseges? Hogyan?"
Bele van ivódva. Szerintem nem tud, és nem is akar változtatni rajta. Ebbe szocializálódott bele; vagy valami eltört az ilyen szülőben gyerekkorában, amitől ilyen lett. Szóval szerintem már eleve a szándék nem lenne meg benne , hogy jo(bb) szülő legyen; de még ha lenne se biztos a siker, hogy tudna rajta változtatni. Ő azt hiszi, hogy ő így jó szülő, elégedett magával, csak gondolom pl amikor a gyereke felhívja rá a figyelmet, rámutat a hibákra, akkor bemagyarázza, hogy "mit kritizál ez a gyerek; biztos csak hálátlan". És a saját hibáját meg nem ismeri fel az ilyen szülő, és lehet, hogy félne is vele szembenézni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!