Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mi a véleményetek arról, hogy...

Mi a véleményetek arról, hogy tulajdonképp teljesen felesleges ez a földi élet, és van, aki nem bírja végigvinni, amennyi szenvedéssel ez jár?

Figyelt kérdés

Megszületünk, de életünk során nem biztos, hogy nem fogunk problémákkal szembesülni, akár nagyobbakkal is, amiket úgy látunk, hogy nem tudjuk megoldani. Akár mentális, akár fizikai problémák, amelyek csak szenvedést hoznak az ember életébe, és éveken át cipeljük.

Van, aki a nehéz időszakban is magára marad, és nincs egy családtag, társ, akárki, aki segítene megküzdeni a fizikai, vagy akár lelki fájdalommal.

Kérdezem én, nem önzőség gyermeket vállalni egy szülőnek , aki ha racionálisan gondolkodik, akkor ezzel mind-mind tisztában van, amit én most ide leírtam?

aug. 8. 11:29
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

#10 Persze, nem is vitának szántam, inkább elmélkedésnek. Abszolút el tudom képzelni, hogy neked testi érzet is kapcsolódik hozzá!

Az érzelemvezéreltség kapcsán viszont nem a nemlétező gyermek iránt érzett érzelmekre gondoltam (mert ilyenek valóban nincsenek), hanem a gyereket vállaló egyén érzelmi szükségleteire, amiknek a kielégítését a gyerekétől várja. A vágyak inkább érzelmi, mint ösztönös természetűek, mert az ösztönök sokkal kevésbé összetettek, és csak az olyan egyszerű szükségletek kielégítésének a mozgatórugói, mint az evés, ivás vagy szex. De valóban, rengeteg faktor szerepet játszik ebben, ugyanakkor míg a "gyerekcsinálás" jórészt ösztönalapú, a gyereknevelés vágyát nagyrészt érzelmi és társas hatások alakítják.

aug. 8. 14:42
 12/13 anonim ***** válasza:
#11 szerintem tökmindegy, hogy kinél milyen mértékben ösztönös vagy érzelmi alapú, mindkettőt felül kéne írja az ésszerűség. Tudatos döntésnek kéne lennie, akkor pl. nem születnének gyerekek szegénységbe.
aug. 8. 14:49
 13/13 anonim ***** válasza:

Szerintem is inkább önzőség. Sokaktól hallottam ismerősi körben az évek alatt olyant, hogy "hiányzik neki, hogy babázhasson újra" legyen szó saját gyerekről, vagy akár unokáról is. Ilyen esetekben nem arról van szó, szerintem, hogy a gyerekvállalás lenne a cél, hanem az a pár év, amikor még kicsi, amikor lehet vele játszani, és még nem érte el azt a bizonyos lázadó, akár problémás időszakát a gyerek.

Én részben a kifejtésben taglaltak miatt nem mernék gyereket vállalni. Elvégre sosem tudhatom/tudhatjuk, mit hoz a jövő (háború, válság, járvány, egyéb katasztrófák), képes leszek-e megadni mindent a gyereknek, ami egy egészséges, kiegyensúlyozott élethez szükséges. Főleg úgy, hogy van pár generációkon átívelő, hozott trauma, szorongás és hasonló "nyalánkság" mindkét szülői ágról, amiken hiába dolgozom már egy jó ideje, még messze az, hogy minden rendben legyen. És ilyeneket nagyon nem szeretnék továbbadni.

aug. 23. 11:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!