Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » A mai emberek vajon még...

A mai emberek vajon még egyáltalán értik pl a Hofi Géza humorát?

Figyelt kérdés
Én azt tapasztalom, hogy a ma emberei egyre humortalanabbak. Mindent túl komolyan vesznek. A fapofa, a bamba tekintet a trendi, így majmolják a modelleket, celebeket és egyéb "menő" fejeket. Mitől lett ennyire humortalan az egykori legvidámabb barak?

aug. 6. 11:53
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem értik.

Szoktam hallgatni. Vannak olyan felvételek, amikor még nem is éltem. A többi is olyan, hogy még kisgyerek voltam.

Mégis értem. Pont ettől jó és szerintem jobb, mint a többi humorista, hogy ma is érthető.

Pl. hallgattam másokat is, és ott annyira specifikus viccek voltak, hogy nem értettem. Csak az érti gondolom, aki akkor élt, és rá is látott az adott szituációra.

Az is tetszik, hogy ő nem olyan erőltetett, hanem olyan, mintha csak mesélne.

aug. 6. 12:02
 2/16 anonim ***** válasza:
56%

Azok értik meg, illetve még Hofi humorát,akik annak a kornak a mindennapjait élték, a politikai helyzetet, a gazdaságot. Ismerik azokat,akiket kifigurázott, látták és hallották őket tv-ben,rádióban.

De az általános emberi marhaságok örökké megvannak,így azokról való humor érthető- illetve érthetőnek kéne,hogy legyen.

Egyébként az igazi humor megértése műveltséget kíván, ma pedig egyre több a buta, műveletlen ember, ezek között bőven vannak celebek,színészek, a politikusokról ne is beszéljünk.

aug. 6. 12:03
 3/16 anonim ***** válasza:
7%
Egyre kevesebb ember élt abban a világban, amiről a Hofi-humor szól. Nyilván nem értik, hiszen nincs élményük vagy tapasztalatuk benne (~20 éve nincs kötelező sorkatonaság, egy ezzel kapcsolatos jelenetet értelemszerűen máshogy fog értelmezni egy 35 év alatti, akinek fogalma sincs mi történik ott). Ennek nem a celebség vagy a mai humor trend az oka, csak az eltelt idő.
aug. 6. 12:03
 4/16 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem non cuki ❤️🥰volt a Hofi nekem non bejött 🥴😚jozsi
aug. 6. 12:16
 5/16 anonim ***** válasza:
67%

Értik.

"Én azt tapasztalom, hogy a ma emberei egyre humortalanabbak. Mindent túl komolyan vesznek"

Én meg azt, hogy a magadfajta okádja magából a negativitást.

aug. 6. 12:16
 6/16 anonim ***** válasza:

3

Hát...

[link]

aug. 6. 12:23
 7/16 anonim ***** válasza:
51%
40 múltam, és sose értettem, hogy mi ez a rajongás Hofi körül, de ettől még szerintem értenék a kamaszaim is sok szövegét.
aug. 6. 12:24
 8/16 anonim ***** válasza:
76%

#6: nem azt írtam, hogy semmit nem értenek meg. Hanem nincs személyes kötődésük olyan dolgokhoz, ami akkor létezett és most nem. A viccet megérted, mert nem vagy hülye. De nem üt úgy, mintha megélted volna.

Erre hozol egy aktuálpolitikai példát, amit jelenleg is mindenki megél (és nyög).

aug. 6. 12:28
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

8

Na jó.De ezt több mint 22 éve mondta..Hiszen Hofi 2002-ben meghalt.

aug. 6. 12:33
 10/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem pont azért érthető, mert nem kellett akkor élni, ahhoz hogy értsd. Sok olyan általános dolgot mondott, ami ma is van. Max. más a rendszer. De a rendszerrel szembeni ellenérzés az ugyanaz. De sok más területen is. Pont ettől különleges, hogy nagyon általános a humora, de mégis jó, nem elcsépelt.
aug. 6. 12:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!