Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit lehetne tenni, illetve mi...

Mit lehetne tenni, illetve mi az oka vajon, hogy nem olyan emberek vesznek körül, mint szeretném? Komolyabb, műveltebb embereket szeretnék, ilyen kollégákat, közeli ismerősöket...és nem. ?

Figyelt kérdés
Magamat ilyennek tartom, és hasonló szellemi színvonalon levő embereket foglalkoztató munkahelyen képzelem el magam. Olyan környezetet szeretnék, akiktől én is több leszek. Akikkel élmény beszélgetni. Valószínűleg a végzettségem vagy az egyéb kvalitásom kevés, fogatlan, "gec iiiii!"-szókincsű kollégákkal tudnám magam körülvenni, egy könyvesboltba se vesznek fel. Nem vagyok már fiatal.
aug. 5. 19:06
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
57%
Szellemi partner? Ezek arrol beszelgetnek diplomával hogy mit kéne főzni vacsorára, meg hol van leárazva a paradicsom a lecsóhoz, meg a pedikűröshöz kinek mikorra van időpontja. 40 évesen számtalan munka és emberi szociális tapasztalattal szek itt tartanak..
aug. 5. 20:31
 12/20 A kérdező kommentje:
A fenti témák ellen sincs kifogásom feltétlenül. Nem akarok örökké magyar és világirodalmi veretes munkákat elemezni a munkatársaimmal...csak...valahogy ne legyenek obszcénak, szexisták, legyenek céljaik...de ilyen kijelenteni megint veszélyes és hülyeség, ettől kékharisnyának tűnhetek, miért akarom én megmondani bárkinek is, hogy az nem lehet jó cél, hogy fent betolod a kaját, lent meg kijön...?
aug. 5. 20:52
 13/20 anonim ***** válasza:
Csatlakozhatsz valami művelődési házas szakkörhöz is, vagy múzeum baráti köre rendezvényekkel.
aug. 5. 21:01
 14/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm, tudnál ajánlani konkrétakat? Csatlakoztam eddig egy kultúrházas makettezőszakkörhöz, de úgy látom, nem az én világom. Neten több könyvklubban benne vagyok, néha vannak élő találkozók is, mondjuk ott jól éreztem magam.
aug. 6. 06:20
 15/20 anonim ***** válasza:
Hát ez helytől függ, élőben érdemes.
aug. 6. 07:45
 16/20 A kérdező kommentje:
???
aug. 6. 13:28
 17/20 anonim ***** válasza:
Település! (Nehogy arra is rákérdőjelezz!)
aug. 6. 13:33
 18/20 A kérdező kommentje:

Az élőben érdemes miatt kérdőjeleztem, tehát hogy akkor nem tudsz hirtelen egy múzeumot mondani, hogy na hát a Néprajziban vagy a Nemzetiben van egy csodálatos baráti kör gyülekezés, egy offline közösség, ahol havonta összejönnek, eltartott kisujjal isszák a csészéből a teát és művelten társalognak, ez pont nekem való lenne stb.

A hely, ahol keresek, Budapest.

aug. 6. 13:47
 19/20 anonim ***** válasza:

A Szépművészetinek van baráti köre. De ahhoz tudnom kellett, hogy Budapesten keresel.

És még keresgéltem: Érden a Földrajzi Múzeumnak is van. A Fővárosi Művelődési Háznak is vannak közösségi programjai, nyilván majd szeptembertől, el tudom képzelni, hogy az Eötvös 10-nek is, eszembe jutott az Aranytíz, ott is lehet majd nézni, a Márai Művelődési Központ rendezvénysorozatokkal, Marczibányi, Haller, meg ahol te laksz. Filmklubokat is kereshetsz, az elég entellektüel, és szórakoztató. Ha tudsz énekelni, kórusok.

aug. 6. 14:01
 20/20 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Ez már segítség. :) Filmklubot én magam is készülök szervezni, illetve voltam is már. A múzeumokat keresni kezdem mostantól. :) Értékes volt, amiket írtál.
aug. 6. 16:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!