Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Amikor valaki valami elfogadha...

Amikor valaki valami elfogadható(nak tűnő), kevéssé fájdalmas mondattal utasítanak vissza, át szoktatok látni ezen? Esetleg vissza is kérdeztek, megpróbáljátok szembesíteni az illetőt?

Figyelt kérdés

Példák: szülőnek: nem TUDOK gondoskodni rólad, nem TUDOM megoldani, hogy hozzám költözz, értelme: nem akarom.

Szakítás: nekem ez sok/gyors, jobbat érdemelsz stb, értelme: nem vagy elég fontos, elég érdekes nekem, nem szeretlek, nem talállak vonzónak

Állás, mindkét oldalról: még gondolkozni szeretnék, értelme: semmiképpen nem akarok itt dolgozni, semmiképpen nem fogsz itt dolgozni

aug. 3. 10:05
 1/5 anonim ***** válasza:
Ezekre visszakérdezek, hiszen nem érvek.
aug. 3. 11:14
 2/5 A kérdező kommentje:
Nem érvek. Magyarázatok, vagy magyarázkodások. Indokok. Vagy csak simán mondatok.
aug. 3. 11:18
 3/5 anonim ***** válasza:

Nem. Nem magyarázatok, nem indokok, amiket írtál. Nincsenek befejezve.

Nem tudom megoldani, hogy hozzám költözz, mert...Ez nincs befejezve.

Gondolkodnom kell az állásajánlaton, mert...

Indokolni természetesen bizalmas viszony esetén érdemes. A valakihez költözés eléggé az.

Állásnál pedig az intelligencia jele, ha ki tudod fejezni, hogy miért mondasz német, és pontosan mit szeretnél átgondolni.

aug. 3. 11:23
 4/5 A kérdező kommentje:
Ezek hazugságok. Amikor te ezt látod, visszakérdezel, jelzed az illetőnek, hogy szerinted ez nem igaz?
aug. 3. 11:25
 5/5 anonim ***** válasza:

Miért lennének hazugságok?

Elmondtam már két válaszban is, mit csinálok. Megkérdezem, hogy miért.

A továbbiak a választól függenek.

aug. 3. 11:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!