Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Lányok, nők, számotokra ez...

Lányok, nők, számotokra ez sértő kijelentés?

Figyelt kérdés

Bob Ballardot a BBC tudósítóját kirúgták amikor az olimpián az Ausztrál aranyérmes női úszót várták amiért azt mondta, hogy ” "you know what women are like... hanging around, doing their make-up" ~ tudod milyenek a nők, időt húzzák, sminkelnek.

Ez a kijelentés offenzívnak és szexistának lett ítélve és hosszú karrierjének lett vége. Valóban sértő?

2024. júl. 31. 09:13
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
100%
Nem feltétlenül "sértő", inkább csak ez a kib.ott unalmas és lerágott csont jellegű boomer "humor".
2024. júl. 31. 10:48
 12/19 anonim ***** válasza:
100%

Elég hülye ötlet, nők is szoktak autót vezetni és parkolni helyeken. Miért csak a férfit érdekelné a garázs?

2024. júl. 31. 10:49
 13/19 anonim ***** válasza:
100%

#10 Csakhogy amit a #8-as hozzászólásban írtál az egy teljesen más helyzet, mint amit a #10-ben felvázoltál.

Ezt írtad:

"Odaszólt a kolleginának, hogy legyen kedves segíteni neki, mert úgyis az ő terepe lesz a konyha"

= segítsen neki, mert az ő terepe a konyha=nőnek konyhában a helye

A #10-ben meg azt írtad, hogy megmutatod a férfinek a garázst.Mi köze a kettőnek egymáshoz?Semmi.

Tudod mi lenne megfelelő párhuzam?

Az, ha megmutatnék ingatlanosként egy házat, és azt mondanám a férfinek: gyere, megmutatom hol vannak a mérőórák és megbeszéljük mennyibe kerül a ház, mivel a férfi dolga eltartani a nőt és kifizetni a házat meg később a rezsit.

Na, ez így lenne azonos helyzet.

Ha az asztalos azt mondta volna a kolléganődnek, hogy menjen neki segíteni és mondja el mi tetszik neki, az teljesen más, minthogy ezt csak azért neki mondja, mert a nőnek a konyhában a helye.

Érted a különbséget?

2024. júl. 31. 10:51
 14/19 anonim ***** válasza:
34%

Továbbra sem tartom akkora problémának, pedig én is nő vagyok. Minden csak nézőpont kérdése. Ennyi erővel bármit magamra vehetnék, mindent ki lehet forgatni, mindenbe bele lehet kötni.

Persze vannak bunkók, akik általánosítanak vagy szexista indítékkal jegyeznek meg dolgokat, de szerintem legtöbbször magáról a sértődött félről árulkodik, hogy mire hogyan reagál. Engem olyan dolog nem tud megsérteni, amit nem érzek magaménak.

2024. júl. 31. 10:54
 15/19 anonim ***** válasza:
83%

#14 Az egy dolog, hogy te nem tartod problémának, de a kolléganőd annak tartja.

Nyilván a férfiak közül is az fog felháborodni azon, hogy a férfi dolga pénzt keresni, aki nem képes pénzt keresni.Nem mindenki él hagyományos nemi szerepek szerint.

Ahol a nő is dolgozik, ott ne vágják már a nő pofájába, hogy a konyhában a helye.Természetes, hogy ezen egy dolgozó nő kiakad.

Ugyanúgy pénzt keres, de azt feltételezik kívülállók, hogy a férje eltartja és nem kell dolgoznia, csak főzni.Én is megsértődnék.De nem azon, hogy főznöm kell.😉

2024. júl. 31. 11:16
 16/19 anonim ***** válasza:
62%

Magyarországon élő nőként nem hat meg különösebben ez a mondat, de az sem hat meg, hogy ki lett rúgva miatta a pali.

Aki egy ilyen eseményen tudósító, attól gondolom el van várva hogy tökéletesen szakmai legyen, és ne mondjon hülyeségeket. Ha ezt nem sikerül hozni valakinek, akkor az rossz fényt vet nem csak saját magára, hanem a csatornára is, ami alkalmazza, sőt mivel ez az olimpia, amit sok országból néznek kifejezetten a BBC közvetítésével, így rossz fényt vethetnek az országukra is, hiszen azt a benyomást kelti hogy ott következmények nélkül lehet mindenféle hülyeséget mondani.

A hattyú halálát meg nem kell eljátszani, attól hogy más kommentátort tettek a helyére, még nem lett vége a karrierjének. (de ha vége is lesz, hát nagy dolog, a csávó már 80 éves is elmúlt)

Plusz ne tegyünk úgy, mintha más hivatásokban nem lenne következménye annak, hogy elbszol valamit.

Ennek a sztorinak nem az a tanulsága hogy férfiként téged tönkre fognak tenni ha csak egy kicsit is szexista vagy. Ha rendes munkád van, pl asztalos vagy, vagy gázszerelő, vagy mérnök vagy bármi, akkor azt mondasz amit akarsz, és sose lesz következménye. Ha viszont a szórakoztatóiparban dolgozol, és ott járatod a szádat mint valami ostoba gyökér, akkor annak lesz negatív hatása, hiszen a szájjáratás maga a munkád, és bizonyítottad hogy szar vagy benne.

De a vicc az hogy ez még csak nem is vonatkozik ránk, magyarokra, mert itt aztán tenyleg azt mondasz amit akarsz, még a tv-ben/rádióban is. Olyan dolgokat mondott élőadasban pl Gundel Takács, vagy Freddie, vagy Balázs néha, hogy még én is azt hittem hogy leszédülök a székről, aztán nem hogy következménye nem lett, de még csak fel se tűnt senkinek.

Nem tudom hogy hogy tudnátok megérteni hogy mi nagyon távol állunk a nyugattól. Keleti nép vagyunk viselkedésben/mentalitásban/az emberi értékeink hiányában. Nem kell amiatt pityeregned hogy mi történt egy angol csávóval, mert rád nem vonatkoznak azok a szabályok, mint rá. A te országod ilyen szempontból nyugat Ázsiával van egy szinten.

2024. júl. 31. 11:49
 17/19 anonim ***** válasza:
88%

Nem a sértő a legjobb szó rá, de felszínes és idióta egybites humor. Nem egy hivatalos sportközvetítésben a helye.

(és gyanítom, hogy ugyanazoknak a többsége, akik kardoskodnak amellett, hogy fuj wokeizmus, a feminizmus tette tönkre szegény kommentátort... ha egy női kommentátor sütött volna el egy olyan szöveget, hogy "férfinátha" meg "csak a szexre gondolnak a pasik, mi?", nem lenne ennyire "megengedő".

2024. júl. 31. 20:56
 18/19 anonim ***** válasza:
0%
Ez már férfiüldözés.
2024. aug. 1. 02:57
 19/19 anonim ***** válasza:
47%
Igen itt inkább a helyszín volt a probléma. Egyébként a férfiakat ugyanúgy érik "szexista" megjegyzések. Volt melóhelyemen, ahol elég sok nővel dolgoztam (egyébként szerelő műhely volt, én anyagmozgató voltam), lazán kijelentették, hogy levágják a "nemesebbik szervem" persze nem ilyen szóhasználattal..... Nem egy alkalommal, még a műszakvezető nő is. De persze, én mint férfi, ezt nézzem el, csak mert férfi vagyok.... Mert hogy ez jó poén. Csak az az érdekes, ha én mondtam volna egy nőnek, hogy levágom a csiklóját, vagy mellét, rögtön HR meg meghurcolás. Szexizmus ide, szexizmus oda, azért a nők is sokszor megengednek maguknak olyan "poént", amit egy férfi sem biztos, hogy annak fog fel.... Főleg nem munkahelyen.
2024. aug. 5. 07:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!