Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Frusztrált rossz ember vagyok....

Frusztrált rossz ember vagyok. Miért van ez? Hogyan változzak?

Figyelt kérdés

Tehát úgy mindenki zavar mindenhol. Senkihez sincs egy jó szavam se (bár azért többnyire rossz se)

De főleg utcán, idegen emberek között. Mindenkit letolnék az utamból, elküldrnék a francba. Már engem is zavar, hogy ez jön ki belőlem. Csoda, hogy eddig nem vertek meg, de tényleg.

Amúgy stresszesnek talán érzem magam. Nem igazán tudom megítélni. Inkább azt érzem, hogy fáradt és kimerült vagyok, és hogy ezért is van hogy egyszerűen nincs energiám kedvesnek lenni. De miért a kedvességhez kell energia? Miért a bunkóság jön ki belőlem, ha pl munka után kimerülten megyek be városba vásárolni, ilyesmik?

Olyan segítőkész és kedves tudok lenni pedig. Párom olyan sokszor megemlíti, hogy kedves a hangom meg ilyenek. De én meg rohadtul nem ezt látom magamon. Bántó már nagyon.

Jobb lenne, ha most egy ideig kerülnék minden konfliktust, bármilyen helyzetet, és csak sétáljak el a problémák mellett? Hogy álljam meg? Már félek, hogy ha hozzám szólnak, akkor valami rossz lesz belőle.

júl. 30. 02:03
 1/4 anonim ***** válasza:
16%
Majd megvernek csak légy kitartó, ami késik nem múlik!
júl. 30. 04:23
 2/4 anonim ***** válasza:
100%
Én is ilyen vagyok. Sokszor idegesít mindenki, mert útban vannak vásárlásnál. Minden bajom van. De én nem bántanék senkit. Amúgy nálam ez az ember kerülés pont gyerekkori fizikai és lelki bántalmazásból fakad. Azért nem akarok magam köré senkit, mert pont attól félek, hogy vagy bántanak szóban vagy fizikailag. És ezért már ideges vagyok, hogy emberek közt kell lennem. Ezt szakemberrel kellene feltárni, hogy neked mitől lehet.
júl. 30. 06:04
 3/4 anonim ***** válasza:
Fájdalom okozástól való félelemnek hívják a szakmában!
júl. 30. 06:56
 4/4 anonim ***** válasza:

Először is, fontos felismerni és elismerni, hogy zavar téged ez a viselkedés, és változtatni szeretnél rajta. Ez az első lépés a pozitív irányú változás felé. A frusztráció, stressz és kimerültség gyakran vezethet olyan reakciókhoz, amelyek nem tükrözik valódi önmagadat. Itt van néhány gondolat és lépés, amelyek segíthetnek a helyzet kezelésében és a változás elindításában:

### 1. **Önismeret és érzelmi tudatosság**

Próbáld meg figyelni, hogy mikor és miért érzed magad frusztráltnak. Jegyezd fel, hogy milyen helyzetek váltják ki belőled a dühöt vagy az irritációt. Ha tudatosítod magadban ezeket a pillanatokat, könnyebben kezelheted őket, mielőtt robbannának.

### 2. **Stresszkezelési technikák**

A stressz és a kimerültség nagyban hozzájárulhat a negatív érzelmekhez és a türelmetlenséghez. Próbálj meg beépíteni stresszkezelési technikákat a mindennapjaidba, mint például:

- **Meditáció**: Néhány perc nyugodt légzés, relaxáció segíthet levezetni a feszültséget.

- **Testmozgás**: A fizikai aktivitás csökkenti a stresszt, növeli az endorfinok szintjét, ami javítja a hangulatot.

- **Pihenés**: Fontos, hogy elegendő időt szánj a pihenésre és regenerálódásra.

### 3. **Gondolati átkeretezés**

Amikor észreveszed, hogy negatív gondolataid támadnak valakivel kapcsolatban, próbálj meg tudatosan átkeretezni ezeket. Például, ha valaki lassan megy előtted az utcán, és ez irritál, próbáld meg elengedni a dühöt, és gondolj arra, hogy talán neki is nehéz napja van.

### 4. **Kedvesség gyakorlása**

Még ha nem is érzed magad kedvesnek, tudatosan próbálj meg gyakorolni apró kedvességeket. Egy mosoly, egy udvarias szó, vagy egy apró figyelmesség segíthet abban, hogy pozitívabb visszajelzéseket kapj, ami erősítheti a kedves viselkedést.

### 5. **Fáradtság és önkontroll**

A fáradtság gyakran csökkenti az önkontrollt, ezért fontos, hogy próbálj meg pihenni és feltöltődni, mielőtt olyan helyzetekbe kerülsz, ahol irritációra számíthatsz. Ha úgy érzed, hogy kimerült vagy, és ez dühössé tesz, próbálj meg egy kis szünetet tartani, mielőtt interakcióba lépsz másokkal.

### 6. **Kerüld a konfliktusokat**

Ha jelenleg úgy érzed, hogy nehezen tudod kontrollálni a dühödet, érdemes kerülni a konfliktusokat. Sétálj el a problémák mellett, ha szükséges, és adj magadnak időt arra, hogy lehiggadj, mielőtt reagálnál.

### 7. **Segítségkérés**

Ha úgy érzed, hogy a helyzet túlnő rajtad, és a negatív érzések nem csillapodnak, érdemes lehet szakember segítségét kérni. Egy pszichológus vagy terapeuta segíthet megérteni az érzéseidet, és stratégiákat dolgozhat ki a kezelésükre.

### Összegzés

A változás nem egyik napról a másikra történik, de az első lépés már azzal megtörtént, hogy felismerted a problémát és változtatni szeretnél rajta. Legyél türelmes magaddal, és apró lépésekben haladj előre. Ha következetesen dolgozol a stresszkezelésen és a pozitív gondolkodáson, idővel érezni fogod a javulást.

aug. 14. 12:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!