Sokan miélt itt élik ki a frusztrációjukat?
Sokan, tisztelet a kivételnek, mert azért még akadnak, nem tudják jól levezetni a frusztrációjukat, nem tudják rendesen kiadni magukból a stresszt, ez pedig egy egyszerű módja annak. Mielőtt félreértés lenne; nem támogatom ezt, és nem is csináltam még ilyent, nem is tervezek.
Itt viszont nincsenek akkora következmények az anonimitás miatt, mivel senkihez sem tudunk nevet, arcot, egyéb, fontos infókat társítani, így nincs olyan, hogy például ismerősök elítélnének egy-egy megnyilvánulás miatt, ami vagy élőben, offline nagy visszahangot keltene, vagy FB-n, ahol azért elég sok dolog látszódik. Itt a legnagyobb büntetés a tiltás, amit azért sokan elég szépen ki is játszanak.
Meg itt nem "fórumos" a felépítés, így még csak egy, konkrét felhasználóhoz sem lehet dolgokat kötni, hacsak nincs kint a nicknév.
Szóval itt relatívan könnyű, és nincsenek nagy következmények, így még inkább felbátorodnak páran.
Egyszer feltettem egy kérdést itt és Fbos csoportban is. A fbos csoportban sorban jöttek a segítő válaszok. Itt szinte csak a beszólás és az élettörténetek, kinek a szomszédjának az unokahúgával mi történt, ezért én így ne csináljam és hasonló baromságok.
Mi a különbség?
Az ártatlanság. Pl egy valós fb profil alatt már nem akkora a pofa.
Ez a "legjobb" hely a frusztráció kiélésének szerintem.
Valahol ki kell élni a negatív érzelmeidet, itt, a neten pedig mégis jobb, mint a való életben a munkatársaidat, barátaidag, családodat, gyerekeidet, szüleidet stb terhelni vele.
Plusz aki nem akarja, az végig se olvassa az ilyenek hülyeségeit. Itt a legkönnyebb elmenekulni mások frusztrációja elől, hiszen elég csak bezárni a lapot.
A fentieken felül ma már a nevelés is ezt hozza ki az emberből.
Mert ugye csak te számítasz - a többiek legfeljebb abban, hogy hogyan szolgálnak téged. Ha lábtörlőre van szükséged, akkor szolgáljanak úgy.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!