Miért csak azokat "szeretik" akik nyalnak a másiknak?
Sziasztok.
Mostanában egyre többször tapasztalom hogy csak azokkal kedvesek az emberek, akik agyon dicsérik a másikat, vagy ha olyat mondanak neki ami nem is igaz csak hogy jó színben jarassa magát.
Iskolában, óvodában szinte már mindenhol ez megy.
Kivételeznek már az oviba is az ilyen szülők gyerekével.
Az én gyerekem most fogja kezdeni az ovit, de én nem vagyok az a beszélős, "nyalós" fajta.
Nyilván Meg adom a tiszteletet mindenkinek, nem vagyok bunkó, de nem szeretek se nyalni, se mindenről beszélgetni, pletykálni...igy gondolom nem leszek a kedvencük, szerintetek emiatt rosszul fognak bánni a gyerekemmel az oviba?
Mert ha nem szeretsz beszélgetni sem és nincs egy kedves szavad senkihez, akkor mi alapján szeressenek meg? Az nem nyalás, ha nekem tetszik Jucika ruhája és megdicsérem. Olyat én sem szoktam mondani, ami nem igaz. De lehet Katinak meg a haja tetszik, a ruháját ocsmánynak tartom, attól még a haját megdicsérhetem. Nem bonyolult.
Mondjuk azt kétlem, hogy a gyerekeddel máshogy viselkednének miattad, hacsak nem tényleg valami savanyú, flegma helyet fogsz ki.
Attól függ, mit értünk "nyalás" alatt. Én pl. ha valakivel legalább egy minimális ismeretségünk van, és tetszik, mondjuk, a ruhája, akkor ezt meg is mondom neki, közben meg nincs bennem semmiféle hátsószándék. Nem fogom többször elmondani, ahogy akkor sem jegyzem meg, ha amúgy nem gondolom komolyan.
Ha valaki nagyon feltűnően olyan emberekkel veszi körbe magát, akik az dicsérgetésén kívül mást nem nagyon tesznek hozzá a beszélgetéshez, esetleg az ismeretséghez, akkor nagy valószínűséggel önértékelési gondjai lehetnek, és így szeretné begyűjteni a pozitív visszajelzéseket, megjegyzéseket.
A kedves, beszélgetős, nyitott és közvetlen emberek pedig általában jó kisugárzással is rendelkeznek, akik emiatt szimpatikusak lesznek másoknak, így szinte vonzzák a társaságot.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!