Titeket zavar, amikor egyesek olyan információra kérdeznek rá, amiknek maguk is könnyen, gyorsan utána tudnának nézni?
Példa párbeszédek:
- XY cuccért 85 lejt fizettem.
- Ok, és az forintban mennyi?
- A hétvégén Szárazdon jártam.
- Értem, az hol van?
Mindkettő olyan információ, amit tizenöt másodperc alatt kiderít az ember az okostelefonja használatával. Ha még nem keresett ilyen dolgoknak utána, akkor mindennel együtt maximum három percet vesz igénybe.
Hozzáteszem, nem boomerekről van szó, hanem fiatalokról, akinek az okostelefon az ébren töltött idő 98%-ában ott a kezében, a mosdózást is beleértve.
Ez az élettelenség mást is zavar, vagy nekem nagyok az elvárásaim?
Ezeket ki lehet kerülni, ha egyből úgy írod, ne kelljen visszakérdezni.
Egy magyar ember a 85 lejről nem biztos hogy el tudja dönteni, hogy sok vagy kevés, írhattad volna egyből forintban.
Szárazdhoz is odaírhatsz valami nagyvárost zárójelben a könnyebb tájolás miatt. Most se írtad le, nekem is meg kellett nézni, hogy hol van.
"Az ilyen visszakérdezéssel lehet egy téma és beszélgetés folyamát fenntartani"
Ha ilyen lehetetlen dolgokkal kell fenntartani egy beszélgetést, az már régen rossz. Mellesleg ilyen probléma konkrétan nem merült fel itt.
"Szárazdhoz is odaírhatsz valami nagyvárost zárójelben a könnyebb tájolás miatt. Most se írtad le, nekem is meg kellett nézni, hogy hol van."
Hát ez az! Eszedbe jutott, hogy megnézd, max. fél perc alatt sikerre is jutottál. Másnak ez nem jut eszébe?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!