Az általános műveltség tulajdonképpen tényleg alig számít az életben?
Arra gondolok, hogy ha megnézzük az életben való érvényesüléshez nem az ilyen jellegű készségek kellenek. Alapból a legjobban fizetett szakmák általában reál vonalon vannak, ahol más jellegű tudás kell, mintsem tudni az irodalmat, történelmet, kulturális dolgokat. Az szerintem ritkán fordul elő, hogy két orvos ilyen témákról beszélgessen egymással és ne szakmai vagy magánéleti dolgokról.
Meg amúgy az is feltűnő, hogy a vezetők is általában nem a műveltségük miatt kerülnek pozícióba, hanem azért, mert hajtanak. Más gazdagabb országokban is azt mondják nem erre fektetik a hangsúlyt az oktatásban, hogy valaki felnőttként tudjon verseket idézni vagy tisztában legyen a saját népe történelmével, hanem hogy a munkaerőpiacon szükséges készségeket elsajátítsa. Mondjuk az előny, ha valaki találkozik egy más kultúrkörből jövő munkatárssal és tud valamit róla, közelebb kerülhet hozzá, de ez elenyésző dolognak tűnik összességében. Az amerikaiakra is azt mondják az átlagemberek nagyon kevéssé műveltek, de a szakmájukban jók és ez viszi előre a gazdaságukat.
Igen, - sokad rangú a hétköznapi ember szintjén!
Semmivel sem leszek életrevalóbb ember, jobb munkaerő attól, hogy kívülről fújom, kiket dugott meg pályafutása folyamán egy költő vagy író!
Attól sem leszek több, hogy fel tudom idézni bárkinek az elborult - és irodalmárok által különböző fantázianevekkel felruházott - "korszakait".
Az is lényegtelen, hogy hány kilojoule nyomás érte azt a személyt, akin átmentem egy tankkal a belvárosban vagy folyékonyan tudok-e válaszolni ott egy vietkong nyelven bábozó turistának.
Jól látod.
Manapság az általános műveltség olyan, mint egy perverzió. Azért van, akinek bejön! Vagy másképpen fogalmazva: örömet okoz ;)
Hacsak valakinek nem kell majd munkájához a matematika akkor azt a másodfokú egyenletekkel általános iskolában le is lehetne zárni...
Toál felesleges a középsuli gimi matek....
Igen akinek szükséges a munkájához. Ezekhez kell.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!