Ha valaki nyers és őszinte miért kell rá azt mondani hogy bunkó?
Ha szépen óvatosan fogalmazok akkor is bunkó vagyok ha nyersen akkor is.
9 én jobb példát tudok:
Gizi le akar ugrani a tetőről, szólsz gizinek hogy: Drága édes gyönyörű okos Gizike ne ugorj le mert eltörik a pici nyakacskád. Gizi nem figyelt rád le ugrott meghalt. De ha azt mondtad volna neki: Te hülye gyerek ha le ugrasz megd@glesz! Gizi nem ugrott Gizi még él hurrá 🙄
14, de te nem tudod, hogy Gizi mire reagál. Igen, könnyű a "tough love"-ot kifogásnak használni, mert az empátia sokaknak nem megy. Nem tudhatod, hogy Gizi pozitívan reagál a bullyingra.
De gondolom, itt is sokakkal csak üvöltöttek a szülei, hogy neki hülyegyerekként mit kell csinálnia, nem nyugodtan megbeszéltek vele dolgokat.
Mert az őszinteséget lehet szebben is csomagolni. Pl.:
- Irma, rohadt hülyén nézel ki ezzel az új hajaddal.
- Irma, a régi hajad jobban tetszett.
Érzed a különbséget?
Az "én csak őszinte vagyok" egy tipikus kifogás, amivel az amúgy tapló bunkók szoktak takarózni, akik nem bírják a véleményüket normálisan, emberi módon elmondani.
Ha te a véleményedet sértő, megalázó módon odaböffented, az nem őszinteség, hanem nyers bunkóság.
Neked mindegy, ha valaki a "kicsit izzadtságszagod van" helyett azt mondja jó hangosan, hogy "olyan büdös vagy, hogy lerohad a tapéta" ?
Nem hiszem...
"ha azt mondtad volna neki: Te hülye gyerek ha le ugrasz megd@glesz! Gizi nem ugrott Gizi még él hurrá 🙄"
Na, ez kiváló példa: én annyit mondanék, hogy "Gizi, állj meg!". Gizi nem ugrott, él, és mégsem voltam bunkó. A többi csak rettentő szánalmas kimagyarázása a tahóságnak.
"Sokan ezért utálják Dr. Csernus Imrét is. Pedig nagyon jó szakember és csupán az igazat mondja, és írja a könyveiben."
Na ez is k.rva jó példa: dehogy "csak az igazat" mondja, ő ráfűzi a saját tuskó narratíváját is. Nem azért nagy a respectje, mert olyan k.rva nagy okosságokat mond, hanem azért, mert a megosztó stílusa menő a képernyőn.
Csernus azzal lett menő, hogy nem azt mondja, hogy "az önbecsülés szempontjából fontos, hogy meghúzzuk a határainkat, és érvényesítsük az érdekeinket", hanem azt, hogy "azért érzi magát szarul MERT EGY PUUUHHAPÖÖÖCCSCSC!!!". Az igazság, az ok-okozati összefüggések az elsőben is benne voltak, Csernus hozzáadott "értéke" a minősítgetés.
"most is aki ésszerű nyers őszinte választ adott le van pontozva"
Nem attól lesz valami ésszerű és őszinte, hogy egyetértesz vele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!