Hogyan fogadjam el, hogy nálam “rosszabb” embereknek jobb életük van?
Úgy, hogy ne mások életével foglalkozz, hanem a sajátoddal.
Mindig lesz, aki gazdag családba született, akiben több a tehetség stb. Felesleges összehasonlítgatni.
Helyette inkább koncentrálj arra, hogy hogyan léphetsz előre a saját életedben.
Egyáltalán mit kell foglalkozni más életével? Én szeretem a sajátom minden hülyeségével és hátrányával együt, úgy sem tudhatod ki döntött jobban, hisz az árat sosem ismered senki mögött.
Érted ismerek olyan embert, aki teszi az arcát mindenhol, komoly közösségi média felülete van, de úgy él ahogy igazából nem élhetne, cserébe hó végén nincs pénze, panaszkodik, stb…. A sok követője azt látja milyen jó élete van, közben pedig semmilyen, leginkább adósságot halmoz adósságra…
Szóval törődj a magad dolgával és érd el a saját kis céljaidat és ne azzal foglalkozz, hogy ki minek akarja mutatni magát, mert ha elhiszed a hazugságokat, úgy bele csömörlesz nem caak hosszú, de rövid távon is.
Kezdetnek mondjuk töröld le az összes közösségi média felületedet, meglátod milyen pozitív hatásai vannak, ha nem a hülyeséget nézdd szabad idődben.
"Ők tettek is valamit nem csak irigykedtek"
Ne haragudj már, de ez akkora hülyeség. Az én szomszédimnak pl. fényévekkel kellemesebb élete van, pedig senmi extrát nem tettek.
Beleszülettek egy szerető, tehetős családba, így mindkét oldalról kaptak lakást, pénzt, így a hitelmentes házuk mellett van két kiadott lakásuk, nyugis állami munkájuk, mert nincsenek rászorulva más munkára a passzív bevételeik helyett, szoros családi kapcsolaik, akikkel tudnak elmenni nyaralni, bográcsozn, egy fiúk, egy lányuk, ahogy szerették volna. Nem kell hitelt fizetniük, így belefér két autó, évi több kis utazás, a gyerekeknek meg van oldva a lakás, mire felnőnek.
Na, mi nem kaptunk egy nagy büdös semmit az egyébként sem túl jó családjainktól a férjemmel. Nekünk van 20 év hitelünk, így folyton spórolni kell, csak egynemű gyerekeink lettek (pont a másik nem, mint szerettük volna), évek alatt egyszer voltunk nyaralni, és az én családommal nem is tartjuk a kapcsolatot, a férjem családjával meg évente kétszee lehet valamit összesuervezni, ha nem látják 3 hétig az unokákat, az se zavarja őket.
És mi vagyunk azok, akik 18 éves korunk óta tanulás mellett dolgozunk, vagy két munkahelyen dolgozunk, és most gyed mellett is, a szomszédasszonyom pl. eddigi életében kb. 5 évet dolgozott, azt is 6 órában, én már 12 éve nyomom és mégsem járunk ugyanott se anyagilag, se családilag, se sehogy.
Azt még elfelejtettem leírni hogy nagyon bírom, hogy csak azért mert nem írtam le külön hogy dolgozik is sokatok egyből azt hiszi hogy akkor nem is csinálok semmit. Na ennyit az ítélkezésről
#10 Igen, tisztában vagyok vele, hogy igazából nem tudhatom, másoknak milyen élete van. Biztos vagyok benne hogy az emberek egy részének nincs olyan jó élete mint amilyennek az Instán mutatja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!