Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Átvertek a marketplacen, van...

Átvertek a marketplacen, van bármi értelme a feljelentésnek?

Figyelt kérdés

A napokban vásárolni szerettem volna egy használt homepod minit, amit 23 ezer forintért sikerült találnom. Sajnos elkövettem azt a hibát hogy előre utaltam, mert túl nagy volt a távolság. Megjegyzem az eladó nem tűnt kamunak.

Egyeztettünk a feladásról, ma viszont már egyáltalán nem jelzett vissza semmit, a telefont sem vette fel és letiltott imessagen. Nagyon idiótának érzem magam hogy hagytam magam átveretni, és nagyon szeretném visszakapni a pénzem, de nem tudom van-e rá bármi esély.

júl. 8. 23:47
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Ott az adata utalása megirod valahogy kap 1 nap időt utalásra vagy felnyomod fizetesi meghagyással. Ezt a Jogi forum .hu ra ird ki ....
júl. 8. 23:53
 2/6 anonim ***** válasza:
Banknál vissza lehet vonni valameddig az utalást, de lehet azzal már elkéstél.
júl. 9. 01:01
 3/6 anonim ***** válasza:
A helyedben feljelenteném. Engem is vertek át anno, a weboldalon jelentettem az eladót és a rendőrség keresett meg engem, mint sértettet, hogy menjek be hozzájuk. Végül kaptam pár levelet, eldönthettem, hogy leülje, vagy kifizesse a pénzt. Nálam 2000 Ft-ról volt szó, de a levelezésben láttam, hogy volt aki sokkal, de sokkal többet fizetett. Szerencsére itt elkapták és ment is a börtönbe. Tuti nem hagynám, még ha 2000Ft-ot keresek kevesebb, mint 1 óra alatt, simán elmennék a rendőrségre megint akár 3-4 órát rászánva utazásra, meg mindenre, csak hogy ne ússza meg a csaló.
júl. 9. 03:24
 4/6 anonim ***** válasza:
Én úgy tudom, hogy 6000 Ft feletti összeg már csalásnak minősül, és igen, jelentsd csak fel.
júl. 9. 08:22
 5/6 retektorta ***** válasza:
100%
Jelentsd fel. Pénzt nem kapod vissza, de megtalálják, és ha sokakat megkárosított (ami valószínű) akkor akár börtön is lehet belőle.
júl. 9. 09:24
 6/6 A kérdező kommentje:
Update: 9-én bementem a rendőrségre feljelentést tenni, viszont előtte felhívták telefonon, érdekesmód nekik felvette. Befenyítették hogy péntekig küldje el a terméket / utaljon vissza, különben megtesszük a feljelentést, utána nekem is írt hogy nem kell fenyegetni stb. A rendőrök azt mondták, ha péntekig semmi, akkor amint tudom jöjjek be újra és tegyem meg a feljelentést. Utána derült ki hogy mások képével árulta a homepodot, úgyhogy utána már a vételárat követeltem. Erre megintcsak nem reagált, a cégesemről küldött smsre meg annyival hogy nem kell fenyegetni vissza lesz utalva. Holnap péntek, semmi szándék a feladásra/ visszautalásra, úgyhogy a feljelentést megteszem
júl. 11. 22:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!