Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak nekem van ilyen tapasztal...

Csak nekem van ilyen tapasztalatom?

Figyelt kérdés
Nem szeretek általánosítani, de most mégis ezt teszem, hogy megfogalmazzak egy kényelmetlen, ismétlődő tapasztalatot. Egyre gyakrabban szembesülök azzal, hogy bármilyen élő párbeszédhelyzetben a másik fél nem várja ki a mondandómat, hanem belevág, rosszabb esetben be is fejezi a maga elképzelése szerint, amit mondani szeretnék. A legtöbbször persze tévedéssel, egyszerűsítéssel. Hova vezet ez a türelmetlenség? Az a benyomásom, hogy az élő beszélgetések sem hoznak már létre igazi kapcsolódásokat. Miért van ez?
2024. júl. 6. 19:10
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Szoktam ezt csinálni, és én is tapasztalom, hogy a legtöbben nem veszik észre magukat, azért vágnak a másik szavába. Viszont zavaró, hogy olyankor elvész a fókusz, még ha én pontosan tudom, mit akarok mondani. Olyankor már javítani kell azt is, amit a másik a türelmetlenségével félrevitt. Pl. nem kérdezne hülyeséget, ha arra figyel, amit mondok.

2024. júl. 7. 04:49
 12/19 A kérdező kommentje:

Lehet, hogy te ezt szűrted le az eddigi megnyilatkozásaimból. A te dolgod.

2024. júl. 7. 04:50
 13/19 A kérdező kommentje:

Azt is észre vettem, hogy sokan sportot űznek abból, hogy megkérdőjelezik, érvénytelenítik, amit a másik tapasztal vagy érez. A legdurvább arrogancia, ami létezik ember és ember között.

2024. júl. 7. 04:52
 14/19 anonim ***** válasza:
100%

#13 Milyen szépen mondod!

Nem tudom, az emberiség kezd kifordulni magából. Ember ermbernek farkasa. Önzőek leszünk egyre inkább.

2024. júl. 7. 05:16
 15/19 anonim ***** válasza:
Általanos türelmetlenség.
2024. júl. 7. 11:06
 16/19 anonim ***** válasza:
100%

Összességében inkább türelmetlenség, de lehet tiszteletlenség is. Vagy (nem kimondottan a kérdezőre értve) a másik fél plusz, felesleges kanyarokkal mesél, amik nem illenek a beszélgetés témájához, így szeretné átugrani, mert nem érdekli. Esetleg, mert a másik fél nem találja a szavakat, nagyon lassan beszél, így meg sürgetni szeretné. Vagy egyfajta kukacoskodás, mert lenézi, semmibe veszi a másikat. Vagy ezek különböző keveréke.

#13 ez mennyire igaz.. ezen az oldalon jártam úgy, nem is egyszer, illetve mások válaszaiból kiindulva, többen is voltak így, hogy leírtam valamit, ami személyes tapasztalat volt, majd jött valaki, és azt írta "hazudsz! mert.." és leírt egy hatalmas ökörséget. Holott ő ott sem volt abban a pillanatban, velem ellentétben, de ő még így is jobban tudja a dolgot :D Hihetetlen mekkora arccal, arroganciával vannak egyesek.

2024. júl. 7. 13:13
 17/19 anonim ***** válasza:
#12 valamit félreértettél, semmi rossz szándék nem volt abban, amit írtam, csak a saját tapasztalataimat osztottam meg.
2024. júl. 7. 14:38
 18/19 A kérdező kommentje:

Ezért nem kell ismeretlenül találgatni a másik személyét illetően. A feltett kérdés általánosan szólt. Nem kértem, hogy bárki az én személyemet elemezgesse ismeretlenül.

Egyébként ezzel a hozzászólással is érvénytelenítetted azt, amilyen gondolatot kiváltott belőlem az előző hozzászólásod.

2024. júl. 8. 08:02
 19/19 anonim ***** válasza:

Hát pedig ne haragudj, de pont olyannak hangzol a válaszaid alapján, mint aki túl körülményesen fogalmaz, hogy intelligensebbnek tüntesse fel magát, és egy kínszenvedés hallgatni. Persze, egy darabig ilyenkor udvarias az ember, de nekem munkatársaim ilyenek, és egy idő után már azelőtt lerázom az illetőt, hogy elkezdene beszélni. Igen, be tudom fejezni a gondolataikat. Persze sokkal felszínesebben, de a célnak megfelelően. Egyszer egyikük azt hozta fel tévedésemnek, hogy ő nem lilára festette végül a szobát, hanem ibolyára, mondom ok, kezdjük ott, hogy eleve semmi közöm hozzá, és le is szarom, hogy milyen színűre festetted ki a szobádat, nem is kérdeztem.

Olyan emberekről beszélünk, akik, ha lemegyünk cigizni, elkezdenek egy gondolatot a lépcső tetején, lemegyünk, elszív mindenki 1-2 cigit, majd mire visszaérünk, még mindig csak a közepén járnak a gondolataiknak. Hihetetlenül fárasztóak.

2024. júl. 9. 20:30
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!