Csak nekem van ilyen tapasztalatom?
Figyelt kérdés
Nem szeretek általánosítani, de most mégis ezt teszem, hogy megfogalmazzak egy kényelmetlen, ismétlődő tapasztalatot. Egyre gyakrabban szembesülök azzal, hogy bármilyen élő párbeszédhelyzetben a másik fél nem várja ki a mondandómat, hanem belevág, rosszabb esetben be is fejezi a maga elképzelése szerint, amit mondani szeretnék. A legtöbbször persze tévedéssel, egyszerűsítéssel. Hova vezet ez a türelmetlenség? Az a benyomásom, hogy az élő beszélgetések sem hoznak már létre igazi kapcsolódásokat. Miért van ez?2024. júl. 6. 19:10
1/19 anonim válasza:
Én is belevágok más beszédébe egyre gyakrabban. Türelmetlen vagyok.
2/19 anonim válasza:
Nem beszélsz túl sokat véletlenül egyszerre?
3/19 anonim válasza:
Sajnos én is gyakran tapasztalom ezt. Pedig én szeretek néha rövid szünetet is tartani beszélgetés közben, elgondolkodni, mit is mondjak például, de sokszor lehetetlen, mert ilyenkor közbevág a másik. Az oka gondolom javarészt ez a felgyorsult, információkban túltelített világ...
4/19 A kérdező kommentje:
Nem:)
2024. júl. 6. 19:23
5/19 A kérdező kommentje:
Igazad van, ami a magyarázatot illeti, kár, hogy ennek tudatától sem érzem magam jobban. Figyelem és odafigyelés nélkül pusztába kiáltott szónak érzek minden interakcióban elhangzó mondatot.
2024. júl. 6. 19:28
6/19 anonim válasza:
Várd meg, míg befejezik és mondjad nekik, hogy ha megengedik, befejezed a mondatot, amibe belevágtak. Én ezt szoktam párommal csinálni. Mindig bocsánatot kér és meghallgat utána. Tudom, hogy azért van, mert már előbbre jár az agya. Felgyorsult világ, valóban.
7/19 anonim válasza:
Az sem mindegy, milyen a szituáció, amikor beszélgettek. Munka közben például nagyon rossz tud lenni. Vagy barátoknál, amikor kicsit azért unod a mondókáját...
8/19 anonim válasza:
Lehet úgy érzik nem tudod elég könnyen kifejezni magad, jóval több mondatot használsz például egy könnyen leírható dolog kifejezéséhez, vagy nem jut eszedbe, milyen szavakat használj..
9/19 anonim válasza:
Én is belevágok sokszor (nem vagyok rá büszke), de leginkább csak akkor, ha a másik fél rizsál a semmiről vagy túl elhúzódva, lassan beszél én meg türelmetlen vagyok, meg ha megvárom amíg teljesen befejezni, sanszos, hogy addigra elfelejtem amit akartam mondani.
10/19 anonim válasza:
4) Szerintem ezt csak te gondolod. Idmerek ilyet,h nem lehet dzóhoz jutni mellette.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!