Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Csak nekem van ilyen tapasztal...

Csak nekem van ilyen tapasztalatom?

Figyelt kérdés
Nem szeretek általánosítani, de most mégis ezt teszem, hogy megfogalmazzak egy kényelmetlen, ismétlődő tapasztalatot. Egyre gyakrabban szembesülök azzal, hogy bármilyen élő párbeszédhelyzetben a másik fél nem várja ki a mondandómat, hanem belevág, rosszabb esetben be is fejezi a maga elképzelése szerint, amit mondani szeretnék. A legtöbbször persze tévedéssel, egyszerűsítéssel. Hova vezet ez a türelmetlenség? Az a benyomásom, hogy az élő beszélgetések sem hoznak már létre igazi kapcsolódásokat. Miért van ez?
2024. júl. 6. 19:10
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
73%
Én is belevágok más beszédébe egyre gyakrabban. Türelmetlen vagyok.
2024. júl. 6. 19:16
 2/19 anonim ***** válasza:
90%
Nem beszélsz túl sokat véletlenül egyszerre?
2024. júl. 6. 19:17
 3/19 anonim ***** válasza:
61%
Sajnos én is gyakran tapasztalom ezt. Pedig én szeretek néha rövid szünetet is tartani beszélgetés közben, elgondolkodni, mit is mondjak például, de sokszor lehetetlen, mert ilyenkor közbevág a másik. Az oka gondolom javarészt ez a felgyorsult, információkban túltelített világ...
2024. júl. 6. 19:18
 4/19 A kérdező kommentje:

Nem:)

2024. júl. 6. 19:23
 5/19 A kérdező kommentje:

Igazad van, ami a magyarázatot illeti, kár, hogy ennek tudatától sem érzem magam jobban. Figyelem és odafigyelés nélkül pusztába kiáltott szónak érzek minden interakcióban elhangzó mondatot.

2024. júl. 6. 19:28
 6/19 anonim ***** válasza:
77%
Várd meg, míg befejezik és mondjad nekik, hogy ha megengedik, befejezed a mondatot, amibe belevágtak. Én ezt szoktam párommal csinálni. Mindig bocsánatot kér és meghallgat utána. Tudom, hogy azért van, mert már előbbre jár az agya. Felgyorsult világ, valóban.
2024. júl. 6. 19:30
 7/19 anonim ***** válasza:
76%
Az sem mindegy, milyen a szituáció, amikor beszélgettek. Munka közben például nagyon rossz tud lenni. Vagy barátoknál, amikor kicsit azért unod a mondókáját...
2024. júl. 6. 19:30
 8/19 anonim ***** válasza:
Lehet úgy érzik nem tudod elég könnyen kifejezni magad, jóval több mondatot használsz például egy könnyen leírható dolog kifejezéséhez, vagy nem jut eszedbe, milyen szavakat használj..
2024. júl. 6. 20:05
 9/19 anonim ***** válasza:
Én is belevágok sokszor (nem vagyok rá büszke), de leginkább csak akkor, ha a másik fél rizsál a semmiről vagy túl elhúzódva, lassan beszél én meg türelmetlen vagyok, meg ha megvárom amíg teljesen befejezni, sanszos, hogy addigra elfelejtem amit akartam mondani.
2024. júl. 6. 20:34
 10/19 anonim ***** válasza:
4) Szerintem ezt csak te gondolod. Idmerek ilyet,h nem lehet dzóhoz jutni mellette.
2024. júl. 6. 21:26
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!