Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyhogy mindenkinek mást...

Hogyhogy mindenkinek mást jelent a probléma szó?

Figyelt kérdés
Nekem pl az a probléma, hogy ki lesz az USA következõ elnöke, vagy hogy a magyar egészségügy tud-e javulni. Páromnak prdig az, ha nincs elmosva rendesen egy kés. Az hogy közben kik irányítják a nagyhatalmakat az mellékes. Más parkapcsolatban is van ilyen? Most a politika csak egy példa volt, de remélem értitek mire gondolok. Van aki ilyen apróságokból is problémát tud csinálni, miközben nekem teljesen máshol kezdődik a probléma. Pl ha nincs egy hétig feltakarítva na bumm, nem dőlök a kardomba.

júl. 6. 12:01
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
teljesen felfogas kerdese, mindenki mashogy gondolkozik. peldaul a barataim kivannak akadva hogy szerintem cuki ha valaki csamcsog mikozbe oket irritalja. (erdekes pelda de itt is az a lenyeg hogy kinek mekkora pl az ingerkuszobe vagy a latasmodja) az is nagyban ratehet erre hogy mas az erdeklodesi korotok, vagy szimplan tul gondol dolgokat. szemelyiseg fuggo hogy kit mi zavar.
júl. 6. 12:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Más életet élünk, mások az értékrendek, más a társadalmi státusz, más az ÉRDEK!

A "probléma" ezek mentén definiálható szó.

júl. 6. 12:13
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem nincs probléma csak kérdés. Az USA elnök pl semmilyen szinten nem probléma, legalábbis nekem nem, mivel semmi közöm hozzá. Ha idejönnek az oroszok, akkor meg majd kitalálok valamit, de az se lesz probléma.
júl. 6. 12:34
 4/7 anonim ***** válasza:
Van aki számára a probléma baj, és van aki számára megoldásra váró feladat. Én utóbbi vagyok azt tudom. (azaz nem szoktam problemazni se rágódni rajta. Amit tudok megoldom).
júl. 6. 12:56
 5/7 anonim ***** válasza:
Mások vagyunk, máshogy gondolkodunk, élünk meg dolgokat, mások a prioritások, máshol vannak az ingerküszöbök, máshogy érzékelünk dolgokat, máshogy hatnak ránk különféle dolgok.
júl. 6. 22:37
 6/7 anonim ***** válasza:
Mindenki máshogaan old meg dolgokat, ez állhat mögötte.
júl. 7. 11:17
 7/7 anonim ***** válasza:
100%

Ha valakinek megvannak oldva az alapvető szükségletei, akkor tud nagyobb dolgokon agyalni.

Ha van mit enned, nem kell azon problémáznod hogy mit főzz holnap, miből, lesz-e időd a héten kitakarítani, kivannak-e mosva a ruhák, a gyereknek mindene megvan-e, a számlák bevannak-e fizetve, akkor van időd és mentális energiád nagyobb dolgokkal foglalkozni, pl politika, oktatás, a világ helyzete vagy akár a saját mentális egészséged. Nagyon sokaknak nem adatik meg ez a luxus.

Az is benne van, persze, hogy a korábbi tapasztalataink alapján mást tartunk kis és a nagy problémának.

Rengeteg dolog van a világban, amire nincs hatásunk, és jobb ha ehelyett arra fókuszálunk amit tehetünk, minden nap, pl a saját házunk táján.

Néha könnyebb ezeket figyelmen kívül hagyni és a nagyokra mutogatni ujjal, mert így nem kell akkora felelősséget vállalni, de persze helyzettől függ.

júl. 8. 21:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!