Az emberek nagy része miért konformista, miért akar görcsösen megfelelni mindenféle társadalmi elvárásnak?
Az idegen szó jelentése nem pontosan ez, de használjuk ebben az értelemben, nem találtam rá mást. Elmondom mire gondolok. A legtöbb társadalmi normának meg lehet, a jogi előírásoknak pedig meg kell felelni. Ezek az általános együttélési szabályok (például hogy köszönsz, vagy hogy nem bántod a másik embert) senki számára nem okozhatnak problémát. De miért van némelyeknél ez a "csordaszellem" olyan szabályoknál, amiket nem mindenki tud és szerintem nem is kell tartani? Például ha körülötted mindenki párkapcsolatban/házasságban él, nosza te is házasodj meg, még ha nincs is kedved hozzá. Ha mindenkinek gyereke van, nehogy lemaradj, legyen neked is, függetlenül attól, hogy nem hiányzik az életedből, esetleg nem is vagy rá alkalmas (az emberek egy része tényleg nem, de szaporodni bárki tud). Ha nálatok mindenki családi házat épít, tedd azt te is, még ha nincs is rá pénzed, vegyél fel hitelt, adósodj el, de mutasd meg, hogy te is képes vagy rá (vagy új kocsit).
Szóval, azokhoz a helyzetekhez, amelyekhez nem volna kötelező alkalmazkodni, itt is miért akar mindenki a másiknak megfelelni? Ha kilógsz a sorból vagy különbözöl, az olyan nagy baj?
Annyira esdekelnek az elfogadásért, annyira függő helyzetben vannak mások véleményét illetően, hogy képesek a saját egyéniségüket is beáldozni és még abban is hinni, hogy: "Mert egy tàrsadalomban élünk és a tàrsadalom tagjaival való viszonyod befolyàsolja a tàrsadalmi javak elosztása soràn a részesedésed." - pedig azért ez ennél árnyaltabb. Nyilván ne bűnözzünk, ne okozzunk károkat, de pl az olyanokat sosem értettem, hogy valaki csak azért néz valagságsót, meg azért szokik rá a cigarettára, hogy a kollégák befogadják maguk közé és legyen miről beszélgetni cigiszünetben.
Én ezek nélkül is jól boldogulok.
Véleményem szerint csak a buta primitív emberek akarnak megfelelni másoknak,illetve mások által jónak (kötelezőnek) vélt életvitelnek.Mert nincs saját agyuk ahhoz,hogy úgy éljenek,ahogy nekik jó lenne,naívak és elhiszik,amit a "sablon nép" jónak talál.
Van egy olyan érzésem,hogy téged bántanak azért,mert nem akasz az ő csónakukban evezni.Ha így van,mellőzd őket,ne járj a társaságukba.
Keress olyan barátokat,akik nem a magánéleted jellegével vannal elfoglalva.
Én már olyat is hallottam, ha egy nőnek nincs műkörme/festett vagy nem sminkeli magát az nem nő.
Hát hogyne:)
Megnézném hogy pl műkörömmel hogyan tud edzeni egy nő.
Szerintem az igényesség ott kezdődik, hogy odafigyelünk az alakunkra.
Attól nem lesz senki szebb, nőiesebb, hogy magára aggat mű kiegészítőket.
Sajnos sok nő ezt nem érti meg, hogy a férfiakat a test érdekli, nem az hogy mekkora és milyen színű a körmöd.
Meg azért, ha lekerül a smink elég nagy a csalódás.
"Szerintem az igényesség ott kezdődik, hogy odafigyelünk az alakunkra."
Tessék, korunk legjellemzőbb társadalmi nyomása 😉 rengetegen szenvednek mert nem tudnak lefogyni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!