Ha kevés a munka a munkahelyeden, nem szégyelled, hogy alig csinálsz valamit?
A vitát megelőzően: A kérdés értelemszerűen azokhoz szól, akiknek nem tölti ki a munka a munkaidejüket.
Nálunk általában szakaszosan van ez. Sokszor hetekig nem győzöm egyedül, hiába dolgozom végig a 8 órát, nem végzek nap végére.
Ez az időszak lement. Most egy hete hatalmas pangás van. Alig csinálok valamit. Egyedül vagyok, senki se látja, de zavar, hogy ennyire haszontalanul mennek el a napok.
Persze ha majd jön ismét egy dömping, akkor valószínűleg visszasírom.
Ti hogy vagytok ezzel?
Nem szégyellem, hiszen mindig elvégzem, amit kell és azon túl is szeretek előre készülni és segíteni másoknak.
Amúgy is van bőven dolog, ami a munkán kívül leköt, így sose baj, ha azokra több idő jut.
Köszi nektek a válaszokat! :)
Jaj nekem is volt olyan, hogy itt ült bent a főnök, nekem meg színlelnem kellett a munkát. Hülyén hangzik, de tényleg fárasztóbb mintha valóban dolgoznék.
Sajnos nekem nincs home office. :( Pedig az ilyen uncsi napoknak nincs sok értelme itt az irodában. Még bent van az összes szabim, elkezdem most már kivenni.
Én élvezem, hogy van home office, mert jelenleg nagyon messze lakom az irodától, ahol dolgozom. (80 km)
Amikor az előző munkahelyemen dolgoztam, ott nagyon imádtam, hogy csak én voltam egyedül abban az irodában, így ha nem volt munka, nem kellett úgy tennem, mintha dolgoznék; neteztem :-)
Én valahogy mondong olyan irodai melókaz találtam, amelyekben az effektív munka így kb 3-4 óra. Tehát az idő kevesebb, mint felében van szükség rám.
Nálunk megéri még így is a munkáltatónak, az ügyfélköreinkből kifolyólag.
A maradék idő amúgy elég hasznosan telik, hozok mindig könyvet, vagy matematika-közgáz problémákat oldok meg.
Néha van olyan nap is, amikor szó szerint csak kávézom és semmi ügyfelem. Ha azt nézem, ezek lehetnének haszontalan napok, de amúgy szeretem az irodát, jó azért a kollégákkal információt cserélni, networkingelni.
"A főnök előtt színlelni meg a lehető legnagyobb marhaság, mert így nem fogja észrevenni, hogy gond van, és kéne még kuncsaftot szereznie."
A legtöbb főnök nem ezt a következtetést fogja levonni, hanem azt, hogy nem kell ennyi mumkaerő ennyi órában.
Így van! Nálunk is tudja a főnökség ha kevesebb a munka, de nyilván napközben ha itt van, ne azt lássa azért, hogy telefont nyomkodok folyamatosan.
Én egyedül vagyok alkalmazott, én csinálok itt mindent amúgy. Ha sok a munka, akkor gáz. Volt, hogy haza is vittem munkát, mikor el voltam havazva. Most meg a nagy pangás van. Hullámzó ez itt.
Köszi a válaszokat. Annyira örülök, hogy mindenki normálisan válaszolt és nem jött ide egy kötekedő ember sem. :) Mentek a zöldek!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!