Csak nekem tűnik fel hogy mostanában minden gyerek full kitünő?
De tudásuk nulla...
Mondjuk ez azért eléggé túlzó, amit írsz...
Nem sok dolog van, ami egyedül egy emberre jellemző, de valószínűleg nem sok embertársad mondhatja el magáról ugyanezt.
Én a magam részéről problémásabbnak tartom gyerekekre a "kölök" szó használatát, illetve a "full" teljesen felesleges beékelését magyar mondatba. (értsd: egy gyerek vagy kitűnő, vagy nem, ezt nem lehet fokozni, meg nincs olyan, hogy teljesen kitűnő, hiszen a kitűnő fogalma már maga egy teljességet sugall)
A "minden" erős túlzás, bár a te közvetlen környezetedre lehet igaz.
10 évig tanítottam, több iskolában is dolgoztam, illetve volt rálátásom még több helyre (kisváros, közepes város és falu településtípusok).
Azt tapasztaltam, hogy nagyon különböző a követelményszint, a saját diákkorombeli állapotokkal megegyezően. Viszont az akkor szint mindenhol alacsonyabb lett mára. Kisvárosokon belül is vannak erősebb és gyengébb iskolák, a falusiak pedig a leggyengébbek. Nem sok tudás és szorgalom kell az ötösökhöz.
Lehet, hogy más országrészekre ez nem igaz, nem tudom.
Ami számomra a legmegdöbbentőbb volt, az viszont egy városi iskola, ahol az egyik tanév végén a kitűnő tanulók száma 200 körül volt, ami 25%-ot jelent, azaz minden 4. gyerek elérte ezt a szintet "papíron". Ez nonszensz, soha, sehol nem tapasztaltam ilyet.
Lehet, hogy a te környezetedben ilyenek vannak, de a miénkben nem.
Van tanár is a családban, az ő osztályában, ahol 27-en vannak, például csak három kitűnő lett, de ott legalább tudás is van mögötte.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!