Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogy írnàtok le a finoman...

Hogy írnàtok le a finoman szemétkedő,rejtetten alattomos embert?

Figyelt kérdés
2024. jún. 24. 16:50
 1/8 anonim ***** válasza:
67%
Toxikus.
2024. jún. 24. 17:24
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Sunyi.
2024. jún. 24. 17:30
 3/8 anonim ***** válasza:
0%
Nőnemű.
2024. jún. 24. 17:32
 4/8 A kérdező kommentje:
Kicsit bovebben?Milyen viselkedes mintak,tapasztalatok vannak veluk,?
2024. jún. 24. 17:40
 5/8 anonim ***** válasza:
G*i.
2024. jún. 24. 18:26
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem is a "sunyi" szó ugrott be róla először.

Egy ember jutott most erről eszembe példának:

építő kritikaként próbálta előadni az amúgy sértő, nem jó szándékkal érkező kommentjeit, hátam mögött kavart, olyan dolgokat terjesztett, amiknek 0 valóságalapjuk volt. Úgy formálta a véleményét, ahogy a helyzet kívánta, vagy, amiről tudta, hogy a körülötte lévők hallani akartak.

2024. jún. 24. 21:18
 7/8 anonim válasza:
Olyan "mosom kezeim" típus. Kolléganőm ilyen. Ha valami facságot csinál, vagy épp nem csinál semmit mert egy lusta dög, mindig kitudja magát magyarázni, mesteri szinten. Volt pl hogy fontos papírokkal nem készült el határidőre, mert épp családi problémái voltak. Volt aki jelezte a főnöknek, aki aztán szépen lebacta az illetőt hogy igen tud róla, Katika jelzett hogy családi problémák miatt nem végezte a munkáját, kinek lehet ezzel problémája? Amikor sorozatban ilyet csinál, feltudnám rúgni.
2024. jún. 25. 08:07
 8/8 anonim ***** válasza:

"Milyen viselkedes mintak,tapasztalatok vannak veluk,?"

Nekem kicsit tág a kategória, amit megszabtál, úgyhogy a példáim is elég szerteágazóak.

Egy rokonomra tudnám leginkább rámondani az alattomos jelzőt: klasszik álnok kígyó típus, aki kedvesen mosolyogva, bókba csomagolja a beszólásait. Pl ha találkozott anyámmal, rendre megjegyezte, hogy "azta, te biztosan fogytál", pont azért, mert tudta, hogy nem. Szerintem ő ezeket amúgy amolyan önutálatféléből kifolyólag csinálta. Frusztrált volt, és másokon vezette le.

Van a klasszik macsó trollkodás, amit viccnek szokás beállítani, és amúgy vicces is, de igazából passzív-agresszív dominancia játszma. Pl egy haveromnak közel negyven évesen is alig nő arcszőrzete, és ezzel folyamatosan szívják a vérét a többiek apró poénok formájában.

Van egy kollégám, akiről sokáig azt hittem, hogy kissé alattomos, mintha szerette volna megkavarni a szart. Pl a főnökeimtől visszahallottam olyan dolgokat, amiket csak ő tudott, és eléggé kiforgatva jöttek vissza. Azóta beszélgettünk ezekről, és rájöttem, hogy szimplán túlságosan megbízott a feletteseiben, és nem gondolkodott, mit és hogyan mond el nekik.

2024. jún. 25. 09:41

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!