Egy ember önbecsülését az határozza meg leginkább, hogy mennyire sikeres a társkeresésben?
Nem. Ez egy része lehet, de több tényezőből adódik össze.
De nem lesz kudarc az egyedüllét, nagyon sok sikeres és népszerű ember van egyedül akár nagyon hosszú ideig is. Attól még jók abban, amit csinálnak és egyáltalán nem biztos, hogy aki épp kapcsolatban van, az boldogabb.
Az ember önbecsülését az önmaga felé megnyilvánuló törődő szeretet határozza meg.
Aki becsüli magát, az értékeli, szereti önmagát (testét, érzéseit, gondolatait).
Sajnos ezt tanítani kellene, mert nagyon ritka az, akinél láttam, hogy egészséges önbecsüléssel, szeretettel rendelkezik.
A média (szenny), csak ront a lakosság mentális állapotán.
A sikert pedig mindig önmagunk pillanatnyi értelmi, érzelmi, tapasztalati szintjéhez kell igazítani, nem a tömegéhez. Mert mindenre meg kell érni.
Az önbizalom is helyrehozható.
Az önbizalom alapja is ugyancsak a törődő önszeretet, illetve az értékeinkbe vetett bizalom. Ez az ún. értékvezérelt élet.
Minél többet gyakorol az ember, a kezdeti hit, bizonyossággá fog válni.
Azta, ez most nagyon betalált. Én sajnos a második kategóriában vagyok. 😪
Már bocs, de miért kellene annak fektétlen önbizalmának lenni, akinek van párja?
Akinek van párja, az azt jelenti, hogy talált egy embert, aki elfogadta őt.
Ettől még lehet 100 másiknak nem kellene.
Vannak sikeres emberek, akik köszönik szépen, nem akarnak társat, egyedül is boldogulnak, nem szorulnak másra.
Karikó Katalin
Nem gondolom, hogy a legmenőbb csávók ugrálnak érte.
Vagy pl van egy barátom, aki Skóciában doktorált, aztán Amerikában tanított egyetemen, és most egy svájci cég magyarországi főnöke, kb havi 6 millióért. Sosem ugráltak érte a 10/10-es csajok. Van egy aranyos/átlagos duci felesége, akivel boldogok.
Szerintem mindkét ember akit írtam sikeres embernek számítanak, és még van rengeteg példa szerintem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!