Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hogyan dolgozzam fel a kudarco...

Hogyan dolgozzam fel a kudarcot és ezt a szégyent?

Figyelt kérdés

Három napja záróvizsgáztam, viszonylag keveset készültem rá. Előtte nagyon jól tanultam, szigorlatok jelesek, mindent is csináltam az egyetemen. A zárón nem jó tételeket húztam, a védésem jeles lett de a tételeknél teljesen lefagytam, próbáltak segíteni de totál feladtam. Az egyikből buktam, tehát nem diplomázok idén.

Emiatt nem tudok mesterképzésre menni , csak jövőre, de van tervem (B).

Szóval hatalmas szégyent érzek, csalódtam magamban hogy pont az államvizsgán nem voltam képes pöpec tudást adni mikor annyira fontos volt.

Anyámékat megkértem ne mondják senkinek, mert szégyellem magam ilyen jegyekkel itt elbukni. Szégyellem magam, az életem, mindent. Hogy a rokonaim majd kinevetnek, hogy majd mondják “na ez csak ennyit tudott”

Persze következő félévben mehetek. A barátaim mind támogatnak, de borzasztó rosszul esik hogy mindenki ünnepel én meg mint egy lúzer, csak következőben… sose csúsztam, de sajnos éreztem azon a héten hogy nem lesz meg, álmodtam vele és jól be is vonzottam

2024. jún. 17. 16:27
 1/6 anonim válasza:
7%

Pszichológus.

Hogyan történik a felhasználói fiók és a hozzá tartozó személyes adatok törlése?

Az alábbi gombra kattinva törlöd a felhasználói fiókod.

7 napon belül e-mail címed véglegesen törlődik az adatbázisunkból.

Regisztrációm végleges törlése

M is for Music

2024. jún. 17. 16:29
 2/6 anonim ***** válasza:
92%
Én is buktam záróvizsgát, a lőtéri kutyát nem érdekelte. Utána végül meglett. Nem a világ vége.
2024. jún. 17. 16:35
 3/6 anonim ***** válasza:
93%
most legalább megtanulhatod lesz@rni a rokonok, meg a többi ember véleményét. Kemény lecke az élettől. Használd ki.
2024. jún. 17. 17:44
 4/6 anonim ***** válasza:
91%

Már középiskolában kifejlesztettem azt a nézőpontot, hogy az a rokon, amelyik szarabb életű, mint én, az nekem ne pofázzon. És ha mégis pofázni támadt kedve, akkor nagyon gyorsan helyre tudtam rakni őket azzal, hogy rávilágítottam a köztünk lévő különbségre (pl. nehogymár meg merjen szólni azért, mert csak négyes lett az előre hozott német érettségim, mikor ő A) nem tud németül, B) le se érettségizett). Nem vagyok egy közönségkedvenc temetéseken, mert már kb. csak ott találkozok azzal a sok nyomorékkal, de békén vagyok hagyva. Az, hogy a hátam mögött mit beszélnek, az meg nem érdekel.

Gondold végig, hogy a rokonaid eljutottak-e az egyetemig, és ha igen, akkor eljutottak-e az államvizsgáig csúszás nélkül, jó jegyekkel. Gyanítom, hogy egy hatalmas nem lesz a válasz, mert általában valamiért az ilyeneknek van a legnagyobb pofájuk a semmire.

2024. jún. 20. 16:46
 5/6 A kérdező kommentje:

Igen. A többiek nem nevettek ki, inkább meglepődtek. Szégyellem hogy mindenkinek ment, nekem meg a legfontosabb nem.

Igen, a kedves rokonság alig várja hogy fognivalót találjon rajtam, mert anyámékat előttem szidalmazzàk (évi kétszer találkozunk, természetesen nem azt kérdezik, én hogy vagyok, hanem leszapulják a szüleim előttem) azóta nem kontaktálok velük

2024. jún. 20. 18:23
 6/6 anonim ***** válasza:

Ilyen malőr bárkivel, más területen is előfordulhat.

Még nem vagy elég érett, hogy a helyén kezeld a történteket: végig sikerült, hasítottam, épp a végére merültem ki.

Sorry, majd az utóvizsgán.

Ez a éve sok mindenben meg fog erősíteni, van időd felkészülni, megint tanultál valamit.

2024. jún. 27. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!