Sok drogos lehet Magyarországon?
Előbb láttam egy videót, amiben az okmányait mosta a csap alatt valaki azzal a szöveggel, hogy ezt meg kell tennie mielőtt átlépi a határt.
Alatta több mint 600 komment, köztük rengeteg arról, hogy ők is így csinálják ezt. Nehogy poros maradjon stb. Volt aki anyukaként írta.
Csak néztem...
Bulikban mennyire gyakori ez? Vagy ez a menő?
#4-7-10 válaszoló:
"A francia eredetű drog szó (egy sokszor összemosódó jelentéstartalommal bíró) gyűjtőfogalomként épült be a magyar nyelvbe, és az utóbbi néhány évtizedben jelentősváltozáson ment át.
Amíg korábban a „drog” alatt kizárólag gyógyszerként használt szárított növényi részeket és egyéb, inkább növényi, ritkábban állati kivonatokat tartalmazó anyagokat értettek, addig napjainkra a szó jelentéstartalma oly formában változott, hogy a hangsúly a gyógyhatású anyagokról a központi idegrendszert befolyásoló anyagok irányába tevődött át. A „drog” szó alapjelentésében tehát nem azonos a „kábítószer”-rel, de mára a magyar köznyelv a drog és a kábítószer szavakat általában egymás szinonimájaként használja.
Tovább bonyolítja a kérdést, hogy számtalan drog, mint például az alkohol, a koffein vagy a nikotin legálisan fogyasztható, és egyáltalán nem tekinthető kábítószernek."
Így már érted?
Én csak kóla és cukorfüggő vagyok:)
És ha ez nem lenne, zombinak érezném magam.
De még ezektől is úgy érzem, hogy állandóan fáradt vagyok.
Aki szorongó az amúgy kívülről úgy néz ki, mintha ittas lenne.
Ha iszik egy szorongó ember, azért kábult, ha nem iszik, akkor meg a szorongását nem tompítja semmi, azért.
Baromi kevés ember lehet, aki semminek sem a rabja.
Ha nem iszok több napig kólát feszült leszek.
Egy drogfüggő is hasonlót érezhet csak náluk ennek mértéke erősebb.
Por állagú drogokra gondoltam, nem alkoholra!
A videó alatt is erről írogattak, nem az alkoholról.
Ne haragudjatok, hogy nem tudom a fajtáit, de sosem éltem ilyen szerekkel. Egyébként alkohollal sem.
Csak megdöbbentett mennyien használhatják. Elkeserítő.
Rengeteg. És rengeteg szervezet van, akik elvileg foglalkoznának az "ilyenekkel", de mivel vannak a törvények, így védve van már a drogos is, aki azt tehet, amit akar.
Ez is egy 22-es csapdája-téma...
Világos, hogy a "drog" szó a köznyelvben és a kérdésben is a tiltott kábítószerekre vonatkozik, nem az alkoholra, kávéra, cigarettára, csokira, de rugózzatok és offoljátok csak szét a kérdést nyugodtan, már megszoktuk.
Kérdésre: igen, meglepően sokan vannak. Akik bevallják, elmondják nagy nyilvánosság előtt, csak a jéghegy csúcsa.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!