Mit tegyek, ha hülyének, fogyatékosnak gondolnak?
Figyelt kérdés
Teljesen normális, egészséges vagyok, 2 egyetemet végeztem, tisztességesen dolgozom, nem bántok senkit. Mégis az életben sokszor visszahallottam, hogy fogyatékosnak, hülyének gondolnak, nem értem miért? Azt tudni kell rólam, hogy zárkózott típus vagyok, lehet, hogy ez a baj? Ha legközelebb valaki ilyet mond, hogyan kezeljem? Nem akarom, hogy fogyatékosnak gondoljanak, amikor nem is vagyok az.jún. 10. 16:18
1/7 anonim válasza:
Van egy kollégánk, az állandóan röhög magában, néha a seggét túrja, egyáltalán nem zavartatja magát. Na őt én is fogyatékosnak tartom.
Az egyetem az nem jelent semmit.
2/7 anonim válasza:
Ha valaki konkrétan ilyet mond rád, az durva sértés. Amire vissza kell vágnod. Vagy kikérned magadnak.
3/7 A kérdező kommentje:
Én nem csinálok semmi ilyesmit, amit az első válaszoló írt.
jún. 10. 16:27
5/7 anonim válasza:
Az egyetem nem jelent semmit.
Nem lehet, hogy azért mondják ezt, mert ha beszélgettek, akkor nem oda illő válaszokat adsz?
6/7 anonim válasza:
Én alapból nem is állnék szóba, olyannal, aki ezt gondolja rólam.
7/7 anonim válasza:
Fordítsd a saját hasznodra! Rólam is ezt terjesztik a szülővárosomban, mert gyerekként anyám terrorizált, nem engedett sehova, mindig hittanra és templomba kényszerített. A suliba, ahova jártam meg prostik, bűnözők lecsúszott gyerekei jártak, akik körbeálltak, befenyegettek, szóval esélyem sem volt senkivel szocializálódni, kiközösítettek. Próbáltam túlélni,meghúzódni,semmi segítségem nem volt. Aztán elterjesztették, hogy fogyatékos vagyok, az emberek elkerültek az utcán, nem köszöntek stb. Ez később jól jött, 2 év munka után összespóroltam annyi pénzt, hogy külföldön új életet kezdtem. Könnyű volt eltűnni, hiszen senki nem keresett egy "fogyi autistát", töröltem a közösségi oldalam, senkivel nem volt kontaktom, nem volt sok "haver", akik lehúzhattak volna, vagy belerángattak volna kétes dolgokba. Itt messze nincs senki a múltamból,felépítettem szépen az életem. Ha néha meglátogatom a szüleimet otthon és összefutok egy régi arccal, aki kérdez, mindenfélét mondok, hol vagyok, hogy kezelnek a pszichiátrián, ilyenek. Akkor szánakozó fejet vágnak és békén hagynak. Nekem így jó, hogy nem tudják, hogy jól megy a sorom, gazdag, külföldi párom van, álommunkám, álomnyaralásokkal, nyugalmam, kéregetők, balhés arcok nélkül. Megtanultam, hogy senkit ne engedjek túl közel magamhoz, infókat ne mondjak magamról, szívességeken alapuló laza kapcsolatokat építsek ki. Sokszor fiatal koromban rá is játszottam ezekre a pletykákra, sok balhét azzal úsztam meg, hogy mindig volt valaki, aki megvédett, hogy "ne bántsátok a fogyit, mert kitudja, hátha elkattan és egyszer majd kinyír titeket"- ilyenek. A légynek sem ártok,de ezt nem kell tudniuk, a mai világban jó, hogy kicsit félnek az embertől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!