Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Vajon hány évesen jön el a...

Vajon hány évesen jön el a felismerés, az emberben, arról, hogy senki se fogja ismerni a világon a rokonokon és pár emberen kívül?

Figyelt kérdés
Nyilván azokra gondolok főleg, akiknek ez számítana.

2024. jún. 9. 23:52
1 2 3
 21/26 A kérdező kommentje:
Nyilván változó, hogy ki mennyire vágyik arra, hogy valami maradandót alkosson. A lényeg a boldogság, és az egészséges kapcsolatok.
2024. jún. 10. 12:55
 22/26 anonim ***** válasza:
Több dologtól is függ: a környezete lehúzza-e? Mit érez magáról: van benne kurázsi/akarat, vagy elvan magának? Akar-e, tud-e fejlődni? Világot látni? Érdekli a fejlődés? kreatív-e? Intro-extrovertált-e?
2024. jún. 10. 18:46
 23/26 anonim ***** válasza:
100%

Kicsit OFF: Az az igazán szar felismerés, amikor rájössz, hogy már a rokonaid, közeli családtagjaid sem ismernek. Én így vagyok már sok éve.

Eleve régen csak a számomra kínos kérdések jöttek. Mikor lesz már párod, mikor házasodsz, mikor lesz gyereked, mikor lesz lakásod, házad, mikor lesz munkád, mikor léptetnek elő?

Ugyanezeket a társadalmi "kényszereket" látom másoknál is. Egy csaj ismerősöm kirakta, hogy beköltözött a saját kis lakásába. Ami szerintem hatalmas szó, hogy 30 évesen vett egy lakást önerőből. Ott is az volt az első kérdés, hogy "na és kivel" meg "remélem párod is van".

Másik ismerősömnek családi kép: feleség, ház, autó, két szép gyermek, vállalkozás. Ott is első komment: már csak egy kislány hiányzik.

Mintha az élet valami csekklista lenne, amin végig kell menni és akkor lesz jó.

2024. jún. 10. 19:03
 24/26 A kérdező kommentje:
Ezt teljesen átérzem. "Mit tanulsz, hol laksz, kivel, és mit dolgozol?" Ennyiben kimerül a nagycsaládi és társadalmi érdeklődés sajnos... Még őket se érdekli az ember.
2024. jún. 10. 19:06
 25/26 anonim ***** válasza:
73%

Folytatás a nem ismernek részhez: eleve nem beszélek lassan a közeli rokonokkal, családtagokkal sem. Azt látom, hogy amiket én csinálok az őket nem érdekli, amit ők csinálnak az meg engem nem. Pedig elég eseménydús hobbira épülő életem van, de ez tőlük távol áll.

Legjobban amúgy az ünnepekkor, "kötelező" ajándékozásokkor jön ki, hogy mennyire nem ismernek. Pedig előtte igyekszem elhinteni az "örülnék ennek-annak" mondatokat, de ezek szerint nem figyelnek és kapok olyan standard ajándékokat mint a parfümök, vagy olyanokat amik amúgy totál távol állnak tőlem.

2024. jún. 10. 19:11
 26/26 anonim ***** válasza:
81%
25. Hát engem a rokonaim úgy 5%-ban ha érdekelnek, pont ezek miatt.
2024. jún. 10. 21:29
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!