Hogyan kezelitek ezeket a dolgokat?
Megvan a saját életritmusom, de azért sokszor el kell térjek tőle. Most eléggé nagy változásban van az életem (költözés, munkahely váltás stb.) és már itt az előkészületek alatt is a stabilitás rovására ment a teendők egy része. Őszintén szólva rosszul kezelem. Azt várom az új élettől, hogy majd stabil lesz és nyugodt és minden, ami most zavar el fog tűnni. De félek, hogy ez csak egy illúzió és ez rajtam múlna, hogy most is nyugodt életem legyen.
Akkor is ki szoktam billenni, ha pl. hosszabb családi dolog van (ünnepekkor együtt töltött idő vagy nyaralás, esetleg közös hétvége), akkor a kis szokásaimat elhanyagolom és ha "visszatérek" a normál kerékvágásba, akkor kapkodok az elmaradt dolgok befejezése miatt és csak tovább hanyagolom az "én-időt", ami miatt egy süllyedő spirálba kerülök bele tulajdonképpen. Azt gondolom, ha nem kapkodnék és "visszatérés" utáni dolgaimat (ilyen pl a mosás vagy a heti teendők) higgadtan csinálnám, akkor ez az egész nem történne meg vagy mérsékeltebben.
Mintha túlságosan felpörögnék és saját teendőimről megfeledkezem/félreteszem teljesen, amikor ezek a rutinomon kívüli dolgok történnek. Már sokat fejlődtem ebben és inkább csak a hosszabb kimenetelű (inkább több napos) dolgok billentenek ki.
Nem szeretném elhanyagolni azokat a programokat, de utána, mint egy búgócsiga, olyan vagyok. És ez zavar, mert ilyenkor másra nem is szoktam figyelni, körülbelül ilyen csőlátó üzemmódba kerülök.
Mit javasoltok ennek kezelésére? Hogy nyugodtabban, higgadtan és tiszta fejjel menjek neki ezeknek a dolgoknak?
Köszönöm, ha elolvastam és elnézést, ha kicsit kusza lett! :(
Szerintem egyszerűen csak tervezd át az otthoni teendőket, ha van valami program. Ne ragaszkodj ahhoz, hogy mindenképpen ugyanakkor csináld ezeket. Persze, ha nincs semmi, akkor jó, ha van egy rendszer, de azért a házimunka miatt nem kell lemondani programokat.
Teljesen mindegy, hogy 1-2 nappal előbb vagy később csinálod meg a takarítást. Ettől nem fog felborulni az életed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!