Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Mit tegyek ? Hogyan nyugodjak...

Mit tegyek ? Hogyan nyugodjak le ? Hogyan kezelitek ezeket a dolgokat ?

Figyelt kérdés
Elegem van abból hogy mindenki nekem panaszkodik. Folyton jönnek azzal hogy nekik milyen szar az életük de nem csak egy ember hanem szinte az összes ismerősöm. És néha besokalok olyankor kitörlöm őket a fenébe. Fogalmam sincs mihez kezdjek de egyre nehezebben viselem el a panaszkodást!

2020. szept. 6. 18:26
 1/6 anonim válasza:
100%
Átérzem a helyzetedet. Engem is lelki szemetesnek használtak. Lehet nem egy profi tipp, de én úgy "tüntettem el" ezt a problémát, hogy mikor szóban elkezdték nekem mondani, hogy jajj mennyire rossz az életük, akkor vagy mondtam, hogy a családomnak milyen egészségügyi probpémájuk van fejenként, vagy pedig csak szimplán belevágtam egy "hallottad mi történt ma?" vagy egy "nem fogod elhinni mi történt velem a napokban"-nal. Tényleg nem egy profi tipp, és nem is valószínű, hogy működni fog, de gondoltam leírom, hátha :)
2020. szept. 6. 18:50
 2/6 anonim ***** válasza:
100%
En is ugyan igy voltam aztan 1x kifakadtam es elkuldtem mindenkit a francba. Azota erdekes modon egxikuk se panaszkodik egyfolytaba az eleterol hogy neki milyen szar meg igy meg ugy. Elotte megkerdezik nekem milyen volt a hetem vagy epp hogy alakul es ha ugy van akkor en is szivesen meghallgatom az o kinjukat bajukat.
2020. szept. 6. 18:55
 3/6 anonim ***** válasza:
100%
ha valaki épp panaszkodik és úgy érzed, nem szeretnéd tovább hallgatni a panaszkodást. Mond meg neki, hogy ne haragudj, de nekem is vannak gondjaim és most nehezemre esik még a tieidet is hallgatnom. Ha normális, akkor felfogja, ha meg nem, akkor nem érdemes rá időt pazarolnod és egyszerűen hagyd faképnél. Nem kell megvárnod amíg már besokallsz. Te vagy elsősorban felelős saját magadért, hát védd meg magad időben. Lehetőleg kedvesen, ha nem lehetséges akkor határozottan.
2020. szept. 6. 18:59
 4/6 anonim ***** válasza:
45%

Olyan a személyiséged, hogy segít nekik átlátni a nehézségeiket, tehát egy segítő vagy:). Viszont a te oldaladat senki sem nézi, hogy ez megterhelő, így a következőt ajánlanám nekik:

"A könnyebb utat akarod választani, mert félsz. Félsz, mert ha elbuksz, akkor nem tudsz mást hibáztatni. De hadd mondjak valamit: az élet ijesztő, szokj hozzá! Nincsenek varázsos megoldások, minden tőlünk függ, úgyhogy állj talpra, menj és tegyél érte valamit! (...) Az értékes dolgokat sohasem könnyű megszerezni." (Dokik)

2020. szept. 6. 19:09
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Mondd meg nekik, hogy nem vagy abban a lelki állapotban, hogy végighallgasd. Egyébként az zavar, hogy panaszkodnak, vagy az nyomaszt, hogy úgy érzed neked meg is kéne oldanod a bajukat?
2020. szept. 6. 20:53
 6/6 A kérdező kommentje:
Segíteni is szeretnék rajtuk de lassan rájövök hogy felesleges 😅
2020. szept. 6. 21:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!