Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért vagyok ilyen?

Miért vagyok ilyen?

Figyelt kérdés
Nehezemre esik segítséget kérni, inkább magam vergődök, és vagy megoldom vagy nem. Ha valaki akaratom ellenére segíteni akar, dühös leszek, és idővel durván bánok azzal az emberrel.
2024. jún. 4. 10:29
 1/10 anonim ***** válasza:
20%
Nem tudom, de ha majd egyszer belefutsz egy "finom fiatalemberbe", aki segíteni próbál és te ráförmedsz, akkor lehet, hogy ingyen orrplasztikát fogsz kapni tőle...
2024. jún. 4. 10:37
 2/10 Kései Sirató ***** válasza:
100%

Mert van olyan elved, ami lehet, hogy nem is tudatos, hogy akinek segítség kell, az gyenge. Ezt az elméletet kellene kicsit átdolgoznod és akkor örömmel tudnál elfogadni másoktól segítséget.

Gondolj arra, hogy a legjobb főorvos is úgy dolgozik, hogy van mellette segítő személyzet a műtőben. Vannak asszisztensek.

Te is segíts másoknak, és azzal is javul majd a nézeted.

2024. jún. 4. 10:40
 3/10 anonim ***** válasza:
100%

Gyerekkorra is visszavezethető, túl sok negatív dolog ért, mert mindent kivettek a kezedből.

Vagy a segitséget amit kaptál is úgy kaptad, hogy beszóltak érte.

Nem mindenki tud normálisan segíteni. Múltkor nehezen haladtam ahogy cipeltem és egy nő rohant segíteni. Gondoltam milyen kedves. Aztán amíg eljutottunk a villamosig csak szidalmazott engem, beszólogatott. Szóval amikor valaki már úgy jön oda, hogy várj segítek mert rossz nézni, elzavarom.

2024. jún. 4. 10:53
 4/10 anonim ***** válasza:
80%

A kéretlen segítségnyújtásnak van egy olyan belecsomagolt üzenete, hogy segítségre szorulsz, nem tudod egyedül megoldani. Ja, és ezt én mondom rád kívülről, meg azt is eldöntöm, hogy az én segítségem számodra a megfelelő. Amikor én segítek másoknak, attól nagynak és erősnek érzem magam, amikor kénytelen vagyok segítséget kérni, kellemetlenül érzem magam.

Ez nem azt jelenti, hogy a segítségnyújtás rossz, nagyon is jó dolog. Egyszerűen csak tudni kell felajánlani, és elfogadni is.

2024. jún. 4. 11:00
 5/10 anonim ***** válasza:
0%
4.: Pontosan, én is ezért nem szeretlen a kéretlen segítséget. Aki így akar segíteni, tudattalanul ledegradálja a másikat. Sokszor ez nem is tudatosodik benne. Gyakran hatalmat akarnak így a másik ember felett szerezni. Ezért van, hogy sokakat idegesít (engem is), ha kéretlenül akarnak "segíteni" rajtam.
2024. jún. 4. 11:16
 6/10 anonim ***** válasza:
51%

Néha a "segítőkész" emberek klurva idegesítőek tudnak lenni. Én is sokszor igyekszem mások bevonása nélkül megoldani a dolgaimat. Amit még pláne utálok, amikor valaki elkezd annyira sajnálni és jajveszékelni vagy atyaúristenezni, hogy hülyét kapok tőle.

Én ezen okok miatt nem osztom meg a gondjaimat senkivel.

2024. jún. 4. 11:48
 7/10 anonim ***** válasza:
70%
Én is ilyen vagyok. Csak akkor kérek segítséget ha nincs már más lehetőség. Nálam főleg azért mert nem akarok szívességekkel tartozni meg egy kicsit a saját gyengeségemnek érzem ha valami önerőből nem megy.
2024. jún. 4. 11:51
 8/10 anonim ***** válasza:
23%

Talán mert kiskorodban is már így kellett cselekedned: egyedül oldottál meg dolgokat, sokat voltál egyedül, stb.

A düh, a másikkal való durvaságot mellőzni kellene.

2024. jún. 4. 19:46
 9/10 anonim ***** válasza:
8.: Lehet, de nálam pont az ellenkezője váltotta ki. Túlgondoskodó, túlféltő, önállótlanító felmenőim voltak. Felnőttként ezért a függetlenséget szeretem. Olyan, mintha rabságból szabadultam volna. Valószínűleg a genetika is hozzájárult, hogy önálló ember lettem, mert a legtöbb így nevelt ember inkább tutyimutyi és életképtelen lesz.
2024. jún. 4. 20:15
 10/10 anonim ***** válasza:
51%
Kéretlenül segíteni a legtöbb esetben bunkóság,ezt sokan nem fogják fel sajnos.
2024. jún. 4. 20:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!