Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Hol lehet találni olyan...

Hol lehet találni olyan fontos embereket az életedben, akik segítenek?

Figyelt kérdés
Gondolok itt egy jó barátra, egy lelkitársra, egy segítőre, egy olyan személyre aki fontos szerepet tölt be az életben. Sajnos nekem nem sikerül.
jún. 2. 19:25
 1/10 anonim ***** válasza:
74%

Az a titka, hogy ennek oda-vissza kell működnie. Ha segítesz másoknak, akkor neked is szívesen segítenek. Nekem mindhárom legjobb barátnőm olyan, hogy oda-vissza számíthatunk egymásra.

Egyik ovis koromból van, másik 9 éve, harmadik egyetemről 8 éve. De még a pasi, akivel összejárok is olyan, hogy segít csomó mindenben.

jún. 2. 19:43
 2/10 anonim ***** válasza:
92%

Az embereket egyedül az együtt cselekvés hozza össze igazán. Valami tevékenységen keresztül - tanulás, munka, hobbi, családi teendők - alakulhat ki olyan kapcsolat, amit aztán minőséginek lehet nevezni.

Ha a másikban főleg a magad támasztékát keresed, könnyen eshetsz abba a hibába, hogy ráakaszkodsz azokra akiket alkalmasnak tartasz erre a szerepre. Viszont ez sokakból kifejezetten ellenérzést vált ki irántad.

jún. 2. 20:00
 3/10 anonim ***** válasza:
50%
Az életemben? Segítenek? Nekem???? Kizárt dolog.. Soha senki nem segített még nekem az életben, mégcsak szívességet sem kaptam senkitől. Teljesen magamra vagyok utalva. Erről ennyit....
jún. 2. 20:34
 4/10 A kérdező kommentje:
Soha nem mondtad senkinek, hogy köszönöm?
jún. 2. 20:35
 5/10 anonim ***** válasza:
42%

Márai írta, szeretetet nem lehet kapni, csak adni, ez a módja.

Rajtam például úgy tudna "segíteni" valaki, ha hagyná, hogy én "segítsek" rajta. Konkrétan, a magányosságán. Egy hasonló lelkületű és helyzetű embert keresek, aki szintén olyat keres, mint én.

Én így képzelem el, hogy majd találok "olyan fontos embereket az életben, akik segítenek". Másoktól el sem tudnám fogadni a "segítséget".

30f

jún. 2. 21:02
 6/10 anonim ***** válasza:
100%

Ilyet, akit az 5-ös válaszoló is említ,sokan keresünk...DE sajnos az a helyzet, hogy az emberek bizalmatlanná váltak,gyanakvóvá és a szeretettől,az önzetlenségtől megijednek. Rögtön azt feltételezik, van mögötte valami, ami csak rossz lehet, ami ködös...

Ezért nem lehet ma barátkozni,beszélgetni,értelmesen ember módjára.Vagy rögtön azt nézik, mid van, vagy ami rosszabb nem értik a szándékot. Segítés alatt pedig ne azt értsük kizárólag, ami pénzben,protekcióban, tettekben nyilvánul meg.

Van, akinek pár jó szó,vagy egy kiadós beszélgetés is jól esne,könnyítene a lelkén.Sőt, megkockáztatom,ma egyre több ilyen ember van - csak szégyellik felvállalni.

Magányosak sokan vagyunk,olyanok is,akik erről nem tehetünk...De ha van szándék és tiszta szándék ennek enyhítésére, vagy megszüntetésére, ne bújjunk, ne zárkózzunk el ez elől, kedves Emberek,Sorstársak !

F/ Bp

jún. 3. 05:28
 7/10 anonim ***** válasza:
54%

Ne mastol vard a segitseget

Magadon segits

Legtobb embernek csak azert kell masik ember hogy tudjon kinek panaszkodni

jún. 3. 06:39
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

Vannak olyan helyzetek, amikor csak másvalaki tud segíteni. Talán ezért is alakult úgy az emberi civilizáció fejlődése, hogy társadalomban élünk, nem mindenki remeteként.

Senki nem mondta, hogy a kérdező maga nem segítene másokon, más élethelyzetben.

jún. 3. 07:52
 9/10 anonim ***** válasza:
29%
Legyél gazdag, legyen pénzed. Rögtön segítőkész lesz mindenki...
jún. 3. 07:55
 10/10 anonim ***** válasza:
Menj pstixhologushoz az majd segit
jún. 3. 07:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!