Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Régen nagy divat volt VHS...

Régen nagy divat volt VHS kölcsönzőbe járni?

Figyelt kérdés

Hány db video kazis filmet lehetett kikölcsönözni?

Aki kölcsönzött, milyen filmek voltak a népszerűek akkoriban vhs-en?

jún. 2. 13:15
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
88%
Nem tudom, hányat lehetett, mi általában max 2-3-at hoztunk, mivel gyerek voltam, így többnyire Disney-ket, egyéb rajzfilmeket meg családi filmeket, Úton hazafelé, Stuart Little, ezek rémlenek.
jún. 2. 13:17
 2/16 anonim ***** válasza:
88%

Persze, mivel akkor még nem volt széles sávú net, többféle streaming szolgáltató, így ha filmet akartál, akkor vagy elmentél moziba vagy a kölcsönzőbe.

Mi is jártunk, de nem emlékszem már, hogy akkor miket hoztunk ki.

jún. 2. 13:22
 3/16 anonim ***** válasza:
79%
Igen, de mi sose jartunk.
jún. 2. 13:25
 4/16 Mad Max2 ***** válasza:
100%

Gyerek koromban sokat jártunka videokölcsönzőbe

Azokat a filmeket kerestük amiknek a leírása jónak tünt.

Háborús filmeket, akciófilmeket, meg a horror filmeket hoztuk ki főleg.

jún. 2. 13:28
 5/16 anonim ***** válasza:
74%

Nem divat volt hanem muszáj. Akkor volt két tévécsatorna, amin gondolhatod, hogy nem az aktuális filmsikerek mentek. Moziba ment az ember, ha filmet akart nézni, de ott is korlátozott volt a felhozatal. Minden egyéb csak kazettán volt elérhető.

Anno nem volt streaming, pénzért megvenni pedig drága mulatság lett volna az egyszer nézhetős filmeket. Ezért aztán vagy barát-ismerős adta kölcsön a másolt kazettákat, vagy mi kellett hogy kikölcsönözzük.

jún. 2. 13:38
 6/16 anonim ***** válasza:
100%
A határra nem emlékszem, heti egyszer biztos mentünk. Meg arra is emlékszem hogy apamnak eszembe jutott, hogy lejár a kölcsönzés és bevagta gyorsan nekem amit kivett :D
jún. 2. 13:39
 7/16 anonim ***** válasza:
12%
Jó látni,hogy mi anyagilag megengedhettük magunknak,hogy meg is vegyük ezeket a Vhs kazettákat🤣🤣
jún. 2. 16:12
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Lehet, hogy az volt, de talán két három alkalommal vettem csak ki filmet tékából. Nálunk otthon rengeteg VHS volt, több, mint száz, amiket anno a tévéből vettünk fel. Valahogy akkor még a legtöbben szívesen megnézték újra azokat a filmeket, amiket egyszer már látták és tetszett nekik, nem volt kényszer mindig valami újat nézni. Ha nem volt semmi érdekes a tévében, elkövettünk egy kazettát és megnéztünk egy jó filmet, nem zavart senkit, hogy már láttuk.
jún. 2. 16:54
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

7-8, pedig ez lutri volt. Nem csak hogy sok helyet foglalt volna otthon tartani annyi vhs-t. Mivel nem tudhattad előre milyen a film, kikölcsönözted, megnézted, ha tetszett megvetted. Nekem pl megvették az Oroszlankirályt, mert annyira tetszett, utána szerintem heti kétszer néztem is.

De nem vettek csak úgy random kazettákat, amik mondjuk egyszernézősek voltak és csak a port fogták volna.

Nezd meg hányszor veszel úgy könyvet, hogy milyen izgi, aztan egy olvasas után elsüllyeszted, mert annyira sz.ar volt. Na ez lett volna a vhs-el is, ahol még annyi hátrany is volt, hogy volt egy pár soros ismertető és csokolom, döntsd el, hogy erdekel-e.

jún. 2. 17:35
 10/16 anonim ***** válasza:
66%
Nekünk is volt otthon egy pár saját VHS de ettől függetlenül ki is vettünk gyakran, nem tudtam, hogy ez valami csórók szokása lett volna, tekintve, hogy anyának akkoriban ment a legjobban a biznisz, milliós projektjei voltak a 2000-es évek elején, amikor úgy hallom, a 100 ezer forintot se érte el amúgy az átlag alkalmazottak bére. Az elsők között voltam akinek lett otthoni PC-je, anyának volt laptopja, bármikor használhattunk a betárcsázós netet, volt otthon minden extra TV csatornánk is, HBO, Nickelodeon, márkás ruhákban jártunk, és mégis kölcsönöztünk videotékából.🤷‍♀️
jún. 2. 18:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!