Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért divat manapság álszent...

Miért divat manapság álszent válaszokat adni?

Figyelt kérdés
A névtelenség pajzsa mögül sokan olyan válaszokat írnak be, hogy csak kamillázik az ember. Mintha mindenki maga lenne a megtestesült hibátlan tökéletesség.
2024. febr. 6. 04:12
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
97%

Attól még, mert neked vannak bizonyos hibáid, nem minden embernek ugyanazok a hibáik. Ettől még másban lehet nem tökéletesek. De gondolom nem olyan kérdéseket szoktál olvasni, amiben összetett jellemrajzot kell magukról írniuk az embereknek.

Most érted, ha az a kérdés, hogy szoktam-e megcsalni a páromat, akkor leírom hogy nem tennék ilyet sose, megbeszélem a gondjaimat, ha van, és ez igaz is, de nem írom mögé, hogy amúgy a macska beleszart a kádba két órája és még lusta voltam kitakarítani.

2024. febr. 6. 04:41
 2/19 anonim ***** válasza:
52%

Nem divat.

Mit akarsz ezzel most igazolni? Esetleg a válaszok nem erősítik meg a világképet, amiben hiszel, és a disszonanciát csak azzal tudod feloldani, hogy mindenkit hazugsággal vádolsz?

2024. febr. 6. 06:31
 3/19 anonim ***** válasza:
25%
Külcsín - belbecs aránya változott abba az amerikanizált, külsőségekre alapozó világban, amiben élünk
2024. febr. 6. 06:51
 4/19 anonim ***** válasza:
63%

Sokan szeretik magukat jobb színben feltüntetni, mint amilyenek. (Nem tudom, hogy olyanok, mint 2-es, ezt hogy nem láthatják. Nyilván az is lehet az oka, amit írt, de itt én mégsem érzek ilyet és az érzésem releváns.) Ha megfigyeled, akkor egy hosszabb, összetett választ inkább őszinte, mintsem, hogy hazugságoktól hemzsegne. Egészen egyszerűen túl kell menni a slendrián válaszokon, nem azokkal kell foglalkozni. A trehány, megalázó, saját magát igazoló válaszokra, meg amikben hazugságot szimatolok, ezekre nem szoktam reagálni, még akkor sem, ha saját kérdésemhez érkeztek "válasz" gyanánt

Azt jó, ha tudod, hogy erre a névtelenül jelenlévő weboldalra sokan nem azért járnak fel, hogy a másiknak segítsenek – ezt a szóhasználatból és a stílusból tisztán lehet érezni –, hanem saját problémáikra szeretnének megoldást találni és sokan abban találnak (átmeneti - de ők ezt nem látják) megoldást, hogy a valóságot eltorzítják. Meg ott van az elismerés utáni vágy, a büszkeség, vagy éppen a pontszám vagy válasz % arányra való törekvés "Mindent a cél érdekében." alapon.

2024. febr. 6. 07:23
 5/19 anonim ***** válasza:
47%

Ez a weboldal maga a fertő, éppeszű magyarok találták ki, agyatlan magyaroknak! Gyűlöletvágy, önfényezés, más emberek elítélése az ő hátterének megismerése nélkül!

Ezek mennek itt hosszú évek óta. Amióta karantén volt azóta hatványozotabban van jelen ezen az oldalon! Mikor feljövök egy "Családi kapcsolatok" vagy "Ismerkedés" kategóriához, és megtekintem a válaszokat, akkor egy időre bizonyosan megoldódik az alacsony-vérnyomás problémám.

Undorító hely.

Akiknek meg sikertelen az élete, ezért itt okít névtelenül mindenkit a saját válaszaiban, az meg mélységesen felháborodik még anonim módon is, ha "rajtakapják" #2-es példáján okulva!

Szép napot mindenkinek!

2024. febr. 6. 07:55
 6/19 anonim ***** válasza:
38%
Ha olyan választ írsz, amiben magadat tökéletesnek állítod be, akkor felpontoz mindenki 100%-ra, ha bevallod valamilyen hibádat, tévedésedet, azért lepontoznak ezen az oldalon meg beszólnak. Tehát megszokod, hogy ahova valami rosszat tudnál csak írni magadról, arra inkább nem válaszolsz, vagy írsz valami cukormázas hazugságot, amit szépen felpontoz mindenki.
2024. febr. 6. 07:59
 7/19 anonim ***** válasza:
90%

"Nem tudom, hogy olyanok, mint 2-es, ezt hogy nem láthatják."

. Nem ez volt a téma, hanem az álszentség. Amiről Te írsz, az egészen más: az ember összetett, egy oldalban, nem hogy egy mondatban nem képes magát teljesen leírni. Akkor hogyan kérhető számon, hogy adott esetben valamit kihagy? Helyzettől függ, mit emel ki.

"Akiknek meg sikertelen az élete, ezért itt okít névtelenül mindenkit a saját válaszaiban, az meg mélységesen felháborodik még anonim módon is, ha "rajtakapják" #2-es példáján okulva!"

. Miért gondolod, hogy sikertelen az életed?

2024. febr. 6. 09:25
 8/19 anonim ***** válasza:
0%

#7 Haha. Nagyon vicces vagy, ahogy a saját problémáidat mostmár kissé szatirikus, és ironikus módon próbálod áthárítani rám, meg bárkire, aki hangot emel a kötözködés ellen.

Te 100%, hogy egy olyan ember vagy, aki előszeretettel b@szogat itt bárkit, modoros írásképpel, aki nem úgy gondolkodik, mint te magad. Már a #2-es válaszod is ezt igazolta, de az utolsó válasszal most csak behúztál magadnak egyet. Így csak szánalmasabb leszel pajti. ;-)

2024. febr. 6. 09:49
 9/19 anonim ***** válasza:

#8: azt látom, hogy projektálsz ezerrel, csak az okát nem értem. Egyszerűen csak így egyszerűbb "cáfolni", amit írok?

Sehol semmi szatíra nem volt, első támadásod kissé zavarosra sikeredett, nem volt egyértelmű, kit címkézel most. Azzal kapcsolatban persze nincs kétség, kit minősítesz.

2024. febr. 6. 10:14
 10/19 A kérdező kommentje:

Üdvözlöm a kedves válaszolókat. Egyúttal kivétel nélkül mindenkinek meg is köszönöm, hogy időt, figyelmet, energiát szánt a kérdésre és a válaszadásra.

Azonban újabb megfigyelést tettem. Ami lehet, hogy később megér egy újabb kiírt kérdést.

Mi okozza egy totál ártalmatlan, egymást IRL nem ismerő online csoport tagjai közötti kommunikációban a békétlenséget, az ellenségeskedést és az indulatot? Holott csak egy témát kellene boncolgatni, megkonzultálni.

2024. febr. 6. 10:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!