Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért divat manapság álszent...

Miért divat manapság álszent válaszokat adni?

Figyelt kérdés
A névtelenség pajzsa mögül sokan olyan válaszokat írnak be, hogy csak kamillázik az ember. Mintha mindenki maga lenne a megtestesült hibátlan tökéletesség.
2024. febr. 6. 04:12
1 2
 11/19 anonim ***** válasza:
7-es! A kérdésben volt egy állítás. A tapasztalataim alapján azt kell mondjam, hogy megállja a helyét. Divatnak számítom azt, amit kellően sokan csinálnak. Elég sok ilyet láttam már ezen az oldalon. Nyilván a divat szó átvitt értelemben van jelen itt, de ez most mindegy. És nyilván nem mindenkire vonatkozik, de ez egy átlagos tendencia ezen a NÉVTELENÜL JELEN LEHET LENNI weboldalon.
2024. febr. 6. 13:32
 12/19 anonim ***** válasza:

10-es, kérdező! Talán rivalizálás. Ennek érdekében az ilyenek "mindent szabad, hiszen nem jár érte büntetés" elven teszik az ócsárlást. Tehát (nemtörődömség,) megszégyenítés...minden, amivel el lehet érni a célt.

Az ember nyilván akkor képes ilyenre, ha nincsen benne egyfajta és egy bizonyos szintű erkölcsi korlát (és empátia).

És nem a tudás szint számít, hanem az erkölcs. Voltak igen rendesen csalódásaim, sőt, minden tekintélyes (Igen Nagy tudású!!) emberben csalódtam ezen az oldalon. Szó szerint mindegyikben. Tudásuk van busásan, (empátiájuk és) erkölcsük nincs - hiszen "mások is így viselkednek" vagy "megérdemli" vagy egyszerűen nem érdekli stb. alapon viselkednek így.

Pontos válasz érdekében kérdezd meg őket - már csak azért is, mert netalán szembesül némelyikük. Bááár erre iggggen kicsi esélyt látok, hiszen ez egy érzelmi (nem gondolkodás alapú) és nem értelmi alapú (mármint amikor rendes oka van) reakció.

2024. febr. 6. 13:32
 13/19 anonim ***** válasza:
Mert a net egyfajta "kerítés" a zembereknek, ami kvázi megvéd.
2024. febr. 6. 18:04
 14/19 A kérdező kommentje:

Üdv újra. Értem én, hogy a net és a névtelenség kerítés módon megvéd, meg hogy a névtelenséget kihasználva megtehet az ember ezt meg azt, meg mindent szabad, de engemet sokkal inkább az döbbent meg, hogy meg is teszik, tehát van igény rá.

Nagyon hülye példa, de mondjuk ha holnap törvénybe iktatnák, hogy minden füves park közepére oda szabad szarni, én akkor se akarnék odaszarni. Most is nem azér nem szarok oda, mert tilos, hanem azért, mert nem is akarok :)

2024. febr. 6. 21:23
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Miért, direktbe gonosz válaszokat kéne adni? Az a baj a hülyeség anélkül is eléggé terjeng, hát még a gonoszság és lelketlenség. Amikor olyan a helyzet hogy nincs más útja és megérdemli a másik fél, akkor én is a gonoszabb módszert szoktam beírni, praktikusságból. De alapvetően a hasznos és emberi, pozitív válaszokat írom én is, nem véletlen. Azt szeretném ha a jó hozzáállás terjedne, ahol csak lehet. És hát hiszek benne hogy azért amiket itt sokan kiírunk, van súlya, és ráhatása az emberekre is, még ha minimális is, de van. Na ezért jobb tartózkodni a gonosz dolgok írásától is az ilyen helyeken.

Remélem ez most nem sikerült túl álszentre. Mert én pl tényleg így gondolom, ahogy most leírtam.

2024. febr. 6. 21:40
 16/19 A kérdező kommentje:

15! Dehogyis, ez tök korrekt.

Annyi, hogy azt eldönteni, hogy ki milyen "keménység"-et vagy arroganciát "érdemel", ezt eldönteni azért elég szűk mezsgye és nem könnyű. De minden másban egyetértek.

2024. febr. 6. 21:44
 17/19 anonim ***** válasza:

Igazából én azzal nem arra gondoltam hogy beszólok a hülyének látszó másik kommentelőre :) Abból csak a fölöt vita lenne, meg sose lehet 100% biztosra tudni nem-e ő látja rosszúl és saját magunk rosszúl az adott témát.

Hanem hogy egyszerűen vannak helyzetek, amikor a jó és emberséges megoldás nem működhet, mert olyan a másik fél. Pl elmebeteg szomszéd esetén nem lehet a jóérzésre vagy empátiára hagyatkozni, és a leghatékonyabb de mégis leggonoszabb praktikákat fogom ajánlani a probléma megoldása érdekében. Szóval ilyesmire gondoltam főleg a mérlegelés kapcsán.

2024. febr. 6. 21:48
 18/19 anonim ***** válasza:

*jav:

fölös vita lenne

nem-e ő látja jól, és saját magunk rosszúl.

2024. febr. 6. 21:49
 19/19 A kérdező kommentje:

Jaja, értelek, ez totál rendben. "Pl elmebeteg szomszéd esetén nem lehet a jóérzésre vagy empátiára hagyatkozni, és a leghatékonyabb de mégis leggonoszabb praktikákat fogom ajánlani a probléma megoldása érdekében."

Valószínűleg én is ezt tenném ;)

Egyébként általában nem ezekre bukok ki, hanem amikor az ide beírók, - mindegy hogy kérdező vagy válaszoló - kezdenek el egymás felett ítészkedni, egymás torkának ugrani, ellenségesdizni. Meg az ilyen lepontozófetisiszták.

2024. febr. 6. 21:55
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!