Kezdőoldal » Emberek » Emberi tulajdonságok » Miért jó egy embernek bosszút...

Miért jó egy embernek bosszút állni a másikon?

Figyelt kérdés
Mi motiválhatja?

2024. jún. 2. 01:28
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
71%
A Wc-t lehúzni remélem tudod miért szokás!
2024. jún. 2. 01:33
 2/12 anonim válasza:
46%

A bosszú egy összetett érzelem, és az emberek különböző okokból érezhetik szükségét annak, hogy bosszút álljanak valakin.

Amikor valaki megsértődik vagy fájdalmat érez valaki más által okozott cselekedet miatt, a bosszú lehetőséget ad arra, hogy kifejezze ezt az érzést. Az emberek gyakran úgy érzik, hogy bosszút állva visszanyerhetik elvesztett méltóságukat vagy önbecsülésüket.

Az igazságérzet fontos motiváció lehet a bosszúban. Ha valaki úgy érzi, hogy igazságtalanul bántak vele, a bosszú lehetőséget adhat arra, hogy helyreállítsa az egyensúlyt.

Néha a bosszú az önvédelem része. Ha valaki megtámad, a bosszú lehetőséget adhat arra, hogy megvédje magát vagy másokat.

A bosszú néha az elégtétel érzését hozza el. Az emberek úgy érezhetik, hogy csak akkor érzik magukat jobban, ha a másik fél is megszenvedi azt, amit ők átéltek.

Fontos megjegyezni, hogy a bosszú nem mindig a legjobb választás. Gyakran jobb az empatikus megértés, a megbocsátás és a konfliktusok békés megoldása.

A bosszú hosszú távon nem mindig hoz boldogságot vagy elégedettséget. Mindig érdemes átgondolni, hogy miért érezzük szükségét a bosszúnak, és milyen hatással lehet ez ránk és másokra.

2024. jún. 2. 01:41
 3/12 anonim válasza:
86%

AI

2024. jún. 2. 01:46
 4/12 anonim ***** válasza:
25%
A bosszú a buta emberek sajátja.
2024. jún. 2. 02:08
 5/12 anonim ***** válasza:
50%
A kérdezőtől azért megkérdezném, hogy mégis hogy gondolja, hogy következmények nélkül csak úgy meg lehet úszni bármit is? Ha más emberrel szemét valaki, akkor úgy is vissza fogja kapni, aki szemét volt, ha mástól nem is, de a sorstól biztosan.
2024. jún. 2. 05:23
 6/12 anonim ***** válasza:
87%

Sajnos, amit az 5-ös válaszoló írt,az azért nem így van.

Saját életem és jó néhány ember,akit ismerek, azoknak az élete is élő bizonyíték arra,hogy nem kapja vissza senki, amit mások ellen elkövet.

Például az a két ember, aki az én életem tönkretette,anyagilag, lelkileg,erkölcsileg - mind a kettő jó módban,párkapcsolatban éli világát,halvány repedés sincs az életén.Nem kívántam rosszat senkinek, nem álltam és nem fogok senkin bosszút állni,de valahol nagyon nincs rendben a világ.

Főleg úgy, hogy azok esnek pofára,akik feltétlen bizalmat,szeretetet adnak a másiknak. Anyagiakról nem is beszélve...

2024. jún. 2. 05:39
 7/12 anonim ***** válasza:
89%
Mert jól esik.
2024. jún. 2. 05:39
 8/12 anonim ***** válasza:
91%
Van úgy, hogy elégtételt kell, hogy vegyen az ember...
2024. jún. 2. 06:24
 9/12 anonim ***** válasza:
92%

Sajnos úgy van, ahogy a 6-os írja. A karma egy baromság...

Itt vagyok pl én. Mindig próbáltam pozitívan hozzáállni az emberekhez, sosem gonoszkodtam senkivel, talán csak még kisiskolás koromban, de akkor is csak egyszer-kétszer (és meg is bántam), mindig csak szeretni akartam, nem gyűlölni... De senki sem akarja viszonozni a szeretetemet, inkább belémrúgnak! És akik belémrúgnak, azokat szeretik, azokat becsülik! Igazság? Az nincs.

2024. jún. 2. 06:30
 10/12 anonim ***** válasza:
93%

Mert a bosszú édes és jól esik.

Pláne ha olyan az ember aki meg is érdemli.

Ezt a majd visszakapja az élettől...csak egy sz**arság.

Kb. olyan mint a szerelem...majd jön ha nem számítasz rá...20-40-60 majd jön az

2024. jún. 2. 06:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!